Je instalace přepěťových ochran povinná?

<< < (7/8) > >>

Jiří Novotný- Stryker:
Popravdě, moc  vám nerozumím, pokud chci coby lidský faktor posunovat parametry do nesmyslných hodnot, mohu toto činit kdekoli (např. proudové zatížení kabelů),  rozdíly v desítkách procent.  O tom nikdo z vás nepolemizuje. Také se tam necháte investorem natlačit?
Pracujeme v oboru, který si žádá své, kdo toto nechce akceptovat, musí pracovat tam, kde na to jeho schopnosti stačí.
Chápu, že nejvíce asi budou nadávat ti, kteří nedisponují patříčnou technikou a znalostmi.
Je jasné, že dnes se již nemůže postavit RT před dům a jen tak střelbou od pasu konstatovat zda-li je, či není např. vnější LPS proveden korektně, tak jak tomu bývalo v minulosti.
Navíc námitky, že je v něčem bordel prostě neberu. Metoda valivé koule funguje dobře.  :) Chce to jen umět počítat a pokud možno disponovat něčím jako CAD, kde výpočty převedu do grafické podoby, pro zpětnou kontrolu např. zmiňovaným RT.

Pavel Horský:
Citace: Jiří Novotný- Stryker  22.09.2014, 14:14

Popravdě, moc  vám nerozumím, pokud chci coby lidský faktor posunovat parametry do nesmyslných hodnot, mohu toto činit kdekoli....... .......

Asi vám nerozumím.
Pokud je to reakce na můj příspěvek, myslíte že jsou mnou popisované hranice posuzování přehnané?Citace: Jan Palička  22.09.2014, 13:49

Navíc námitky, že je v něčem bordel prostě neberu.

Pokud by v diskutovaných záležitostech nebyl bordel, nebyla by tato diskuse.
Je to však otázka názoru každého jedince.
On málo kdo řekne nahlas, že je v něčem bordel. Všichni to jen opatrně prohodí mezi čtyřmi očima. Všichni se tváří, že problému návrhu hromosvodů rozumí, skutečnost je však naprosto jiná.

Jiří Novotný- Stryker:
Reagoval jsem na zkreslování výpočtu rizik a tlak investorů. Proto jsem pro příklad uvedl třeba proudové zatížení kabelů, také se nenechám natlačit do menšího počtu kabelů, než si sám spočítám a žádný investor mě nedonutí slevit. Nemám na mysli CYKY 3x2,5  ;)

Jiří Novotný- Stryker:
Kde tedy myslíte, že je v problematice návrhu LPS takový bordel, jak popisujete? Je jasné, že nic není ideální, ale žeby v souboru norem 62 305 bylo něco tak fatálně protichůdného, či nesmyslného??
Nevím, zkuste pro zajímavost nahodit  :)

IM:
Citace: Pavel Horský  22.09.2014, 14:41

Všichni se tváří, že problému návrhu hromosvodů rozumí, skutečnost je však naprosto jiná.

Pro mě je takovým drobným indikátorem třeba označení uzemňovacích přívodů hromosvodů zelenožlutou návlačkou (ČSN 33 2000-5-54 ed. 3, NA.13.5 - neoznačují se). :'(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana