Jaké jsou ceny revizí pro FVE?

<< < (4/5) > >>

kadlec179:
Citace: Jan Polínek  09.09.2014, 23:42

Já sám sobě ne:),ale po 5 letech musí být na FVE provedena revize.  (norm)

no vzhledem k prostředí to jsou spíše 4 roky - max. Ovšem kdo reviduje FVE častěji tak si myslím, že 2 roky pro klid na duši nebude od věci. Už jsem viděl 2 elektrárny po vznícení, věřte, že v tu chvíli by majitel dal i 5t. za RZ, která příčinu (při správném postupu měření) mohla odhalit.  :-\  viz např. doporučení ing.Kříže, který doporučuje lhůtu u FVE zkrátit na 2 r dle opotřebení.  Je třeba si uvědomit, že to jsou velmi exponovaná zařízení po všech stránkách ... kdyby měl někdo zájem pošlu otisk článku a protokol fyzického měření dle platného postupu.

František Šohajda:
Revizí FVE moc nezabráníte jejímu vznícení!!

Znám pár příkladů....po měsíci od revize vyhořená!

Spíše bych se přiklonil ke 2 letem pro revize!

FVE nedělám.....Je n z diskuze se odborníky na fotovoltaiku!

kadlec179:
Citace: František Šohajda  17.02.2015, 18:42

Revizí FVE moc nezabráníte jejímu vznícení!!

Znám pár příkladů....po měsíci od revize vyhořená!

Spíše bych se přiklonil ke 2 letem pro revize!

FVE nedělám.....Je n z diskuze se odborníky na fotovoltaiku!

až  vám pošlu V/A charakteristik u tak možná pochopíte, že při revizi jste schopen odhalit problém  zvláště na DC straně, a to by se po měsíci nestalo. Ta pravidla měření mají zřejmě svou podstatu. Pokud to měříte jako klasickou "instalaci" tak je to tak jak píšete ...

Miroš Jan:
Citace: kadlec179  17.02.2015, 19:10

až  vám pošlu V/A charakteristik u tak možná pochopíte, že při revizi jste schopen odhalit problém  zvláště na DC straně, a to by se po měsíci nestalo. Ta pravidla měření mají zřejmě svou podstatu. Pokud to měříte jako klasickou "instalaci" tak je to tak jak píšete ...

Nedělej z revizí FVE, něco složitého.  ;)

Dneska zreviduji uhelnou elektrárnu, poté divadlo, a pak klidně FVE. Já v tom problém nevidím.

Jan Bocek:
Myslím, že kolega Jan Miroš má pravdu.
Žádná revize elektrického zařízení není problémem,
pokud mám zkušenosti s praxi na daném zařízení.
Vždy se musím na danou problematiku připravit.

Na FVE existují nějaké zvláštní oborové normy na revize?
Anebo se to také plete s kontrolami a údržbou, případně s "analyzou" rizik?

Je asi rozdíl ceny ,  zdá bude objednána jen revize FVE, anebo bude objednána revize s roční kontrolou a údržbou, tak jak se objednává na příklad u rozvoden nn a vn.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana