Jaké jsou ceny revizí pro FVE?

<< < (5/5)

Milan Hudec:
Pokud neexistuje alespoň malý průnik mezi revizí a pravidelnou údržbou spojenou s měřením a vyhodnocením provozních hodnot, vznikne podmnožina vakua.

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec  19.02.2015, 23:29

Pokud neexistuje alespoň malý průnik mezi revizí a pravidelnou údržbou spojenou s měřením a vyhodnocením provozních hodnot, vznikne podmnožina vakua.

Ty se znáš s těmi Plzeňáky, kam jsem chodil do kurzu?

Tam nám říkali něco v tomto smyslu:
Když přijdete na revizi něčeho většího, nejprve si sedněte s místními údržbáři, dejte si kávičku, popovídejte si, zkuste z nich vytáhnout jestli nevědí o nějakém problému nebo nestandardním chování, podívejte se do provozních záznamů,...
Zjistíte tak někdy informace, které není možné získat měřením...

Líbí se mi definice Prohlídky v bodu 6.3.2 v ČSN 33 2000-6  "...s využitím všech smyslů a veškerého důvtipu..."
Takže když to bude "smrdět po spálené gumě",  neskončím tím, že mi tam "kalibrovaný měřák nenaměří nic mimořádného"

Ivan Polínek:
Citace: Jan Bocek  18.02.2015, 09:35

Myslím, že kolega Jan Miroš má pravdu.
Žádná revize elektrického zařízení není problémem,
pokud mám zkušenosti s praxi na daném zařízení.
Vždy se musím na danou problematiku připravit.

Na FVE existují nějaké zvláštní oborové normy na revize?
Anebo se to také plete s kontrolami a údržbou, případně s "analyzou" rizik?

Je asi rozdíl ceny ,  zdá bude objednána jen revize FVE, anebo bude objednána revize s roční kontrolou a údržbou, tak jak se objednává na příklad u rozvoden nn a vn.

Existuje jedna norma na FVE - ČSN 332000-7-712. Ale s  revizemi je to podobné jako s  technickou u auta. Také stačí jednou za 4 roky, ale údržbu na autě aby vám dobře sloužilo je nutné provádět pravidelně.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana