Jaké jsou ceny revizí pro FVE?
Lukáš Rotrekl:
Já měl takové školení údržby ve ŠA ve Vrchlabí, sice to nebylo úplně přímo v areálu, ale ráno školení od 7.00 do 9.00 dvě směny, druhý den ráno další dvě směny, mezi tím Herlíkovice :D
Jan Polínek:
Citace: František Šohajda 09.09.2014, 18:51
Mě také zajímá, proč si sám sobě platíte za revizi?? ;D ;D ;D
PS:Jelikož někdy přejímám stavby, tak cena revizí je mnohdy až 400% odlišná za stejnou práci !!Což mě někdy udivuje! :-\ A to jsou desítky tisíc, ne stovky korun! ::)
Já sám sobě ne:),ale po 5 letech musí být na FVE provedena revize. (norm)
Ivan Polínek:
Ono dokonce po 4 letech, protože se jedná o venkovní prostředí
Maroš Klein:
A zase je to o tom, že investor vlastne presne nevie čo chce. V našej brandži je to obrovské pokušenie pre dodávateľov.
Nemal by byť predsa problém revíziu podľa rozsahu na prevádzke previesť v cenníku stavebnej výroby na normohodiny. Každý RT predsa vie koľko a akých úkonov potrebuje napríklad na jeden obvod. Teda aspoň ten čo videl 2000-6.
O výslednú sumu tu nejde, tá môže byť stropom, dôležitý je vo výstupe rozsah potrebných Nh.
Ak prevádzku zrozpočtujem napríklad na 50Nh tak beriem najnižšiu cenu za jednu Nh. Rozsah prác je daný rovnako pre každého, RT neprefláka na objekte dva týždne a ak je napríklad potrebných 100 meraní izolačného stavu, tak ich toľko bude uvedených aj v revízii.
Ak ide trebárs o pokosenie záhrady, tak každý si vie spočítať že je to presne 850 m2 a nie cca jedna záhrada.
Inak si 10 RT zreviduje jeden a ten istý objekt na 10 spôsobov. To je fakt, ktorý vidím vždy pri porovnaní dvoch revízií po sebe z jednej prevádzky, kde jedinými zmenami za obdobie medzi nimi boli tak maximálne výmeny svietidiel, zásuviek či vypínačov.
Ibaže takýto podkladový rozpočet niečo stojí a je málo tých, ktorých okrem „vyhovuje“ zaujíma aj to, čo sa skutočne urobilo.
kadlec179:
,
zaráží mne kolik vás vlastní MP pro předepsaná měření při revizi FVE. Můžete prosím sdělit čím měříte ? Já jsem kvůli tomuto musel zakoupit specifický MP. :o
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana