Opravdu existuje nějaká inteligentní instalace?

<< < (5/6) > >>

Honza Krepl:
Pojem inteligentní instalace se zaběhl hodně rychle a někteří šli dál a začali oživovat takzvané IQ domy :-) osobně mi víc sedí termín domácí automatizace.

Pokud budu sedět na židli a před sebou budu mít tři kontrolky a tři tlačítka  a pokaždé když se rozsvítí kontrolka zmáčknu tlačítko- když na mě zavoláte, že mám nízkou hladinu tak na vás budu hledět jak tele na nový vrata a nebudu reagovat dokud se mi nerozsvítí kontrolka nad tlačítkem.... budete o mě mluvit jako o inteligentovi?  ;)

Maroš Klein:
...a čo si o tom všetkom asi tak myslí v inteligentnej kúpeľni práčka so svojím šiestym zmyslom?  :D

Roman Šafránek:
Myslím, že systémová elektroinstala ce a "inteligentní" elektroinstala ce (nebo domácí automatizace) není to samé. Systémová instalace je o tom, že "nevede drát od vypínače ke světlu" ale že ve vypínači je nějaký snímač a u světla je nějaký aktor. Systémová instalace může být provedena v podstatě i bez jakékoliv automatizace (třeba jen kvůli flexibilitě v budoucnosti - kancelářské budovy...). Naopak domácí automatizace nemusí být vždy systémová - může se jednat o více oddělených, třeba jen vzájemně zkomunikovanýc h řešení.

Když někomu v takovém automatizované m domě ukážete pár funkcí které má, tak vám na to možná řekne "to je chytré". Potom instalaci můžeme označovat jako chytrou

Miroslav Minařík:
Citace: Tomáš Jančo  08.09.2014, 10:16

Buď nepoznáte princípy a algoritmy, ktoré sa označujú ako umelá inteligencia a to, čo je s nimi možné dosiahnuť - to vám nikto nemôže mať za zlé, ste odborník vo svojom obore a nemôžete poznať všetko - alebo tieto princípy poznáte a v tom prípade s vami nesúhlasím.

Nemusíte se mnou souhlasit, to vám nikdo nevnucuje ale bude dobré vnímat v jakém kontextu to uvádím. Znám asi velmi málo systémových instalací, bohužel výraz "neuronová síť" bych s nimi opravdu nespojoval.

Uvádím to, co je na trhu, ne to, co "jednou" bude. Pokud se mýlím, tak mi tedy řekněte který výrobce používá to, čemu podle vás nerozumím. Název tématu je jasný, mohl jste toho výrobce uvést hned.

Rád se poučím.
To by ještě scházelo abych věděl všechno.

Citace: Roman Šafránek  08.09.2014, 14:51

Potom instalaci můžeme označovat jako chytrou.

Teď jde o slovíčkaření ale ta chytrá je opravdu blíž pravdě, než inteligentní.

Pro ty, kteří nemají brýle název tématu zní: Opravdu existuje nějaká inteligentní instalace?

Jan Alin:
Inteligentní instalace je prostě obchodní název, je to pro zákazníky atraktivnější a stravitelnější . Výrobní linky byly už v době relátek a pár germaniových tranzistorů mnohonásobně složitější a o "inteligenci" tam nikdo nic neříkal.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana