Opravdu existuje nějaká inteligentní instalace?

(1/6) > >>

Miroslav Minařík:

Jednou se nějaký marketingový úředník rozhodl nazvat výrobek inteligentním. Po té se spustila lavina všech, kteří vyrábí podobné produkty a nazývají je také inteligentními . Po té se přidali obchodníci, to proto aby byli Googlem dohledatelní. A tak máme inteligentní produkty. Doposud jsem měl za to, že poslední inteligentní stroje měl Karel Čapek a také to byli TI robotI! Dnes je robot po vzoru hrad. Tedy ty roboty a tudiž neživotné stroje. Copak je v takovém stroji inteligentního? Potažmo v elektroinstala ci?

Kdo nezná definici, může se inspirovat Wikipedií ...
Inteligence je rozumová schopnost řešit nově vzniklé nebo obtížné situace, učit se ze zkušeností či se přizpůsobit novým okolnostem. Je podmíněna schopností správného určení podstatných souvislostí a vztahů, pomocí nichž řešíme nové problémy a orientujeme se v nastalých situacích. ...

A tak pokud se přesuneme k PLC které naučíme algoritmus, který lze ověřit simulací stavů, pak to ještě není projev inteligence. Schopnost opakování je projev paměti ... PLC samo nevyřeší problém, pokud nemá zadaný proces. Pokud by bylo inteligentní, vyhodnotí novou situaci a napíše si proces sám. To bohužel ani jedna ze systémových instalací, co používáme, neumí. Vždy k tomu potřebuje inteligentního člověka.

Pokud se ovšem mýlím, pak mi napište co je špatně. Jde o neúplnou definici mých slovníků nebo PLC opravdu není inteligentní?

Milan Hudec:
Zrovna čtu reklamu: ovládej svůj dům pomocí chytrého systému foxtrot, systém inteligentního ovládání domu foxtrot vám umožní atd......

Lukáš Rotrekl:
Mirku, souhlasím... Bytostně se mě to slovo ve spojení s jakýmkoliv strojem příčí. Sám ho nepoužívám, ale přesvědčovat investory o tom, že žádnou inteligentní instalaci nemají je  marný boj......

Děsím se toho, až jednou někdo napíše SW, který bude inteligentní.. .. Tuším, že v tomto směru existuje několik filmů, či sérií, ze kterých mě vždy jako první napadne Terminátor...

Miroslav Minařík:
Citace: Lukáš Rotrekl  06.09.2014, 21:51

Tuším, že v tomto směru existuje několik filmů, či sérií, ze kterých mě vždy jako první napadne Terminátor...

(dance)
Tak to raději "Terminátorova instalace",  než inteligentní.

Jinak to je typická ukázka toho, jak dav změní význam slova. Víte jak to bylo s Velkou říjnovou revolucí v září, Leninem a Uljanovem ... Dav se naučí překlep a hned říkáme čverečku kolečko aby nás strýček Google našel, že?

Radek Červený:
Mirku, v podstatě je toto vlákno ve filozofické rovině.
Inteligence bývá u lidí zpravidla vrozená. U strojů, neboli PLC bývá "inteligence" nahraná, neboli přesunuta ze software programátora do stroje.
Tak jak u lidí se někdy stane, že se inteligence nedostaví, tak i stroj někdy při přesunu napíše EROR. Jak podobné, že?

Nějak podobně teču zase já, když slyším LED žárovka. Za to bych zpřerážel hnáty. Přesto si opakuji "přizpůsob se okolnímu světu, nebo tě ten svět zahubí".
Můžeme si zde postesknout, to je tak vše co nám zbývá a když mi zavolá zákazník, že chce inteligentní instalaci, ohnu hřbet, zavrtím mu jazykem v ři*i, nechám ho do toho zamilovat, rozvinu jeho myšlenku aby uvěřil, že se bez toho nedá žít a pak mu pošlu nabídku. V podstatě jsem asi prostitut  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana