Budou normy konečně bezplatné ?

<< < (20/24) > >>

nightfish:
Citace: Petr Doležal  27.10.2008, 15:25

Ah so, nenapadlo mě, že se to týká třeba Hrazdila z Mostecké (pro nebrńáky: prodej norem)

z Vranovské... http://www.normy.biz/kontakt.php

Kamil Novák:
Citace: Kamil Novák  25.10.2008, 16:42

Mne spíš zaujala položka :
d.  konzultace – nad 15 minut à každých dalších 15 minut
Netuší někdo o jaké konzultace se jedná ?  ??

Základní myšlenka je (mi) stále nejasná - o jaké konzultace se jedná ?  :-\
 Jinak je už jasné, že půjde o konzultace na telefonické informační lince viz
Komentář zde

BTW : Jednoho by podle nejasných unformací mohlo napadnout, že půjde o obdobu linek 0609 xxx (zavolej mi do klubu).  :D

Miroslav Křen:
Citace: Jiří Kovanský  05.02.2007, 17:14

Na téma ceny a dostupnosti technických norem dnes vyšel zajímavý článek v časopise Profit. Vypadá to, že ministerstvo stále nechápe, co to znamená bezplatně, ale aspoň díky za to, že díky médiím dojde ke zlevnění.

Info z MPO z 8.4.2021(!)

Česká agentura pro standardizaci (ČAS) nově nabízí studentům technických vysokých škol zdarma přístup do on-line databáze českých technických norem (ČSN) a souvisejících technických informací. Organizace, která má ze zákona na starosti distribuci ČSN, tak může učinit díky podpoře ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO).

Tak že by už snad alespoň částečně...

Kamil Novák:
Citace: Miroslav Křen  10.04.2021, 19:06

Info z MPO z 8.4.2021(!)
Česká agentura pro standardizaci (ČAS) nově nabízí studentům technických vysokých škol zdarma přístup do on-line databáze českých technických norem (ČSN) a souvisejících technických informací. Organizace, která má ze zákona na starosti distribuci ČSN, tak může učinit díky podpoře ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO).
Tak že by už snad alespoň částečně... 

Nějak nechápu, proč jen pro studenty VŠ.
Logičtější by mi přišlo, že by k normám zdarma měli přístup i učni a středoškoláci.  :-\
I když nemám iluze o tom, kolik z nich by toho využilo.

Miroslav Minařík:
Citace: Kamil Novák  10.04.2021, 19:50

I když nemám iluze o tom, kolik z nich by toho využilo.

Kamile, po tom, co nabízím středním a vysokým školám participaci na našem archívu si nedělám už vůbec žádnou iluzi o zájmu. Snažit se zařadit do nějaké skupiny vytvořenou úředníkem je ztráta času. Buď potřebuji dokončit svůj cíl nebo splnit kritéria někoho, komu je můj cíl zcela fuk.

A mít sám informace zdarma mým cílem není. Znal jsem jednoho, který celý život sbíral jen informace zdarma. měl jich plný byt 3+1. A nakonec ho se vším z bytu vyhodili, protože neměl na nájem.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana