Budou normy konečně bezplatné ?

<< < (19/24) > >>

Martin Novák:
Nastesti si jen delala srandu.

Podobne praktiky nejsou zrovna mou zalibou  o:-)

Jan Franěk:
No jen aby  ;D

Někdy mi to naše řemeslo příjde jako dobré SADO- MASO   >:D

Kamil Novák:
Citace: Rozmahel Vladimír  27.10.2008, 15:32

Má tady někdo zkušenost s revizemi ve vykřičeném domě?  8)

Plha se hlásí !
Před časem jsem dělal výchozí v jednom takovém "podniku".
Z hlediska elektrikářskéh o to bylo na způsob diskotéky nebo lunaparku.
Jelikož bylo asi třeba, aby se tamní "živnost" spustila ihned, tak tam už "provoz" začal ještě před kolaudací.  o:-)
Výsledkem bylo, že než jsem se dostavil, stihl již vyhazovač a ostatní  pomocný personál, provést dodělávky a jiné úpravy na el. instalaci a to pomocí pár stovek metrů dvoulinky (CYH),  několika desítek žárovkových objímek a šňůrových vypínačů.  (zle)
Když jsem majitelce vysvětlil, že za této situace nelze očekávat kladný výsledek, vyhazovač předvedl (za lehkého protestování) bleskovou  demontáž.
Jistou výhodou bylo, že tento objekt je v rajónu kolegy Hasaly, kde je provedena ochrana zemněním a před el.měrem je osazen RCD.

Nemám iluze o tom, že pár hodin po mém odchodu byly opět dvoulinkové rozvody na původních místech.   (wall)

Ještě štěstí, že v té době se tam poskytovaly služby "nasucho",  tedy bez vířivek a jiných vodních radovánek.
Docela živě si dovedu představit instalace v podobných "veřejných lázních".  (surprice)

Jaroslav Hasala:
Citace: Rozmahel Vladimír  27.10.2008, 15:32

Má tady někdo zkušenost s revizemi ve vykřičeném domě?  8)

Už jsem prováděl několik revizí v podobných podnicích. V našem regionu je v tomto směru velmi "úrodný" kraj :)

Ale většinou šlo o novostavby a tedy relativně bezproblémové instalace.
Pravidelné revize jsem také prováděl, tam to bylo podstatně horší, hlavně díky velkému množství amatérsky istalovaných svítidel a jiných spotřebičů - podobně jak psal kolega Novák.

Kamil Novák:
Citace: Jaroslav Hasala  30.10.2008, 00:20

Už jsem prováděl několik revizí v podobných podnicích. V našem regionu je v tomto směru velmi "úrodný" kraj :)

Ano, u vás (v kraji) je opravdu tento druh podnikání hodně rozšířen. Zvlášť ve vsích na jih, směrem k Hatím, se zdá, že starousedlíci jsou oproti "podnikatelkám" v menšině.  ;)

Jen pro zajímavost, ohledně revizních lhůt - považujete hampejzy něco na způsob reastaurací (a tedy se lhůtou 5 let) nebo za rekreační střediska, hotely a jiná ubytovací zařízení (se lhůtou 3 roky) ?  ??

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana