Budou normy konečně bezplatné ?
Tomáš Martinek:
Citace: Miroslav Minařík 11.04.2021, 11:12
Kamile, po tom, co nabízím středním a vysokým školám participaci na našem archívu si nedělám už vůbec žádnou iluzi o zájmu.
Je to škoda, ale bohužel asi realita. Z nějakého pohnutí mysli jsem od loňska stal distančním studentem učňovského oboru elektrikář a mohu vám tu odpřísáhnout, že jsem čekal víc. Ano situace ohledně viru vše komplikuje, ale jak je nás třída plná už starších, mnohdy i zkušených lidí s praxí, tak jsme se shodli, že někteří vyučující jsou vůči nám více než stránku pozadu... O znalosti nových norem ani nemluvě. A podklady z ministerstva nejsou také úplně pěkné, když v ve výkresech bytových instalacích najdete krabice s věnečky...
Musím zase i uznat, že mnoho z učitelů se i snaží držet krok z dobou i přesto, že podklady a ani normy nemají.
PS: než mě tu ukamenujete jako Covid ročník... Jsem strojař a elektro studuji hlavně ze zvědavosti - živit se tím nebudu. O to víc mě pak štve, že se z oboru elektro moc novinek nedozvím. Ale ano, spočítám si kompenzaci. Jen nevím, zda je to pro učně to klíčové...
Miroslav Minařík:
Citace: Tomáš Martinek 11.04.2021, 17:57
Je to škoda, ale bohužel asi realita. Z nějakého pohnutí mysli jsem od loňska stal distančním studentem učňovského oboru elektrikář a mohu vám tu odpřísáhnout, že jsem čekal víc. Ano situace ohledně viru vše komplikuje, ale jak je nás třída plná už starších, mnohdy i zkušených lidí s praxí, tak jsme se shodli, že někteří vyučující jsou vůči nám více než stránku pozadu... O znalosti nových norem ani nemluvě. A podklady z ministerstva nejsou také úplně pěkné, když v ve výkresech bytových instalacích najdete krabice s věnečky...
Musím zase i uznat, že mnoho z učitelů se i snaží držet krok z dobou i přesto, že podklady a ani normy nemají.
Pěkně vystiženo. Bohužel. Připadá mi to, že chceme po učitelích předávat studentům znalosti které mít ani nemohou. Nezřídka musí mít vzhledem k reálným učitelkým příjmům víc pracovních úvazků ... a nějaké normy zdarma ničemu opravdu nepomohou. Možná to tu někdo vysvětlí líp.
František Šohajda:
Citace
Nezřídka musí mít vzhledem k reálným učitelkým příjmům víc pracovních úvazků ...
Nevím kde to jsi četl, ale reál je někde úplně jinde!! To dobrý odborník v elektrotechnic e zdaleka nesahá platem k učitelům!! To bývávalo! (dance)
Miroslav Minařík:
Citace: František Šohajda 11.04.2021, 18:31
Nevím kde to jsi četl,
To jsem nečetl. Osobní rozhovory ...
Pavel Horský:
Citace: Tomáš Martinek 11.04.2021, 17:57
...že někteří vyučující jsou vůči nám více než stránku pozadu... O znalosti nových norem ani nemluvě.
A to mi strašně vadí a to zvlášť, když se pak někteří z nich snaží radit v diskusních fórech, jako je např. Facebook 230/400V. Tam je jedním za správců této skupiny Ing., který se v profilu honosí tím, že je učitelem na SOUe Plzeň.
Při čtení jeho příspěvků jsem naprosto zděšený tím, kdo všechno může vyučovat naše pokračovatele. Opravdu katastrofa.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana