Lze využít kabel mezi schodišťovými vypínači k dalšímu rozvodu světel. okruhu?
Jiří Schwarz:
Citace: Vít Rotrekl 24.08.2014, 22:16
... A i s praktického hlediska, je fajn, když je schodiště + chodba (bavíme se o RD) na samostatném jističi.
Je dobré, když vypadne jistič od jiného prostoru, aby to "svítilo" tam, kde se bude "otevírat rozvaděč a nahazovat jistič"...
Ižák Ctibor:
Domovými inštaláciami sa zaoberám len okrajove, preto možno, že niektoré veci riešim inak, ako je to bežné. Cez to všetko sa mi ale kombinácia 6+6, zdá úplne bežná. Riešil som jeden prípad nedávno, kde prízemie je jedna miestnosť. Nakoľko je tam kuchynská časť, časť pre sledovanie televízora, jedálenská časť, je tam dohromady 5 samostatne ovládaných svetiel. Schody na poschodie sú v jednom rohu. Aby sa nemuseli vracať zhasínať svetlá, všetky sa dajú ovládať od schodov. Mám tam 7+7+6+6+6+6. Posledná 6-ka je pre schody.V samotnej spálni sa od každej posteli ovláda vlastné nočné svetlo a hlavné svetlo.Od dverí sa dajú ovládať všetky svetlá+chodba. Že prečo? To neriešim.Tak to chceli, tak to je. Čo sa týka pripomienky, že by tam bolo pod vypínačmi mnoho spojov, veď predsa väčšinu vodičov pripájam priamo na vypínače bez spojov. Krabice mám prehĺbené, v spodnej časti prepojené trubkou, vodiče sú ukončované priamo na svojej pozícii. Nemal som žiadne problémy z "uprataním"vodičov a spojov.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana