Je k něčemu revize, prováděná stejným elektřikářem, který prováděl instalaci?

<< < (4/4)

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec  14.08.2014, 11:19

No vidíš, u mne by ses dostal od TN do TT, pak místy do IT a z této někde do ochrany oddělením :)

To je krásné, ale je to řešení pro někoho, kdo o tom něco ví. Neumím si představit, jak by někteří lidé kontrolovali izolační stav, jak by se zachovali, když by začínal v telce seriál, ono by to šlo, ale HIS by vřískal, že se mu něco nelíbí...

Oldřich Morávek:
to Hlavatý:jestliže někdo jako montér, spáchá na investorovi trstný čin podvodu, pak je jasné, že tak bude postupoat i jako RT.
Takový člověk by měl okamžitě přijít o osvědčení a zodpovídat se před soudem s náhradou škody.
To neřeší kontrolu vlastní práce.
Bohužel to je v čechách ale pouhý sen.

Jan Franěk:
JE to pouze o osobní odpovědnosti každého konkrétního člověka.

Pokud máte jakoukoliv pochybnost, máte možnost, vlastně přímo právo,  vybrat si vlastního nezávislého revizního technika. Volba je jen na vás.
I když jsem sám montážní firmou a revizním technikem, nabízím zákazníkům možnost, pozvat si jejich vlastního revizního technika. Z osobní zkušenosti vím, že to využije pouze malá část zákazníků. Většina to chce mít takříkajíc „na klíč“ a má "důvěru ke kulatému razítku".    ;)

Zdeněk Mazač:
Citace: Oldřich Morávek  14.08.2014, 10:11

(i když s oddělovacím transformátore m pro koupelnu jsem se ještě nesetkal)

Celkem běžná věc u koupelnových zásuvek pro holící strojky v hotelech, někdy i s pevně připojeným fénem

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana