Je k něčemu revize, prováděná stejným elektřikářem, který prováděl instalaci?
Otruba:
Je vůbec k něčemu revize, prováděná stejným elektřikářem, který prováděl instalaci? Asi těžko sám sebe "zkontroluje", natožpak zkritizuje. Výsledek je tudíž zcela jasný ještě před započetím revize.
Chápu, že pro forma to vyhoví všude kde je "papír potřeba", ale jde mi o faktickou smysluplnost takové revize? Co vlastně obnáší revize provedená stejnou osobou "navíc"?
Nebylo by vhodné zavést pravidlo, že revizi musí provést jiná osoba (nebo jiná firma), než ta která provedla instalaci?
Vít Rotrekl:
Pokud se ptáte jako investor, tak co vám brání nechat si provést revizi od nezávislého RT?
My to běžně zákazníkům říkáme, že jestli chtějí tak ať si na naši práci seženou svého revizáka.
Na druhou stranu, když já (naše firma) provede nějakou elektroinstala ci, tak je to provedené tak, že se pod to nebojím podepsat.
Jan Alin:
Ono se na to dá dívat i z druhé strany. Když se máte pod práci podepsat a ručit za ni jako RT, dost špatně se dělají prasárny. Těžko by se dotyčný pak mohl vymlouvat na to, že závada byla umně skrytá když to montoval on. ;)
Osobně bych v případě pochybností nechal provést revizi nezávislým technikem a pak budete vědět na čem jste. Leckdy se dá tímto způsobem i trocha peněz ušetřit.
František Šohajda:
Citace: Otruba 13.08.2014, 13:20
Je vůbec k něčemu revize, prováděná stejným elektřikářem, který prováděl instalaci? Asi těžko sám sebe "zkontroluje", natožpak zkritizuje. Výsledek je tudíž zcela jasný ještě před započetím revize.
Chápu, že pro forma to vyhoví všude kde je "papír potřeba", ale jde mi o faktickou smysluplnost takové revize? Co vlastně obnáší revize provedená stejnou osobou "navíc"?
Nebylo by vhodné zavést pravidlo, že revizi musí provést jiná osoba (nebo jiná firma), než ta která provedla instalaci?
Pokud je správně udělaná, proč ne!!
99% firem má své RT a ti dělají revize pro ně !
Dopoledne montér, odpoledne revizák! (dance) (dance)
Je to věc pohledu !
Většinou montážní firma má v kalkulaci i RZ....nikdo druhý ji nemá zaplacenou !
IM:
Snad záleží na obsahu té revizní zprávy? :-[
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana