Jaky kabel na prodluzku 4P/32A/400V IP44?

<< < (4/4)

Václav Třetí:
Ještě jsem si všiml, že na druhém obrázku u zásuvky 25A/380V, (tzv. ČKD, oválky, či hrušky, jak se jim různě mezi lidmi říkalo) jsou vodítka (klíče) namalované špatně, mají být u plochého kontaktu PE(N). Původní značení na těchto zásuvkách bývalo ale jiné, zřejmě se jedná o překreslovaný obrázek, fáze byly značeny X,Y,Z a ochranný kontakt byl značen značkou zemnění, takže také nikoliv PEN, ale PE!.

Jan Franěk:
 Ty také odhalíš každou chybku. Ale máš pravdu  ;D   Nech taky něco ostatním  ;D  takhle to není žádná sranda

(poklona)

Michal Lužný:
Citace: Václav Třetí  20.03.2015, 09:43

Zásuvka mnoho let standardně montovaná k domácím vodárnám "Darling",  výrobce Sigma Hranice byla v provedení 10A 380V 3L + PE, tzv. "Déčko" a byla ze stejné řady jako "Káčko",  tedy zásuvky a vidlice pro malé napětí s plochými kontakty a stejné velikosti jako standardní zásuvky na 250V.  Vidlice D má označení 5435-10, zásuvka: 5035-71 provedení chráněné IP 44, nástěné provedení 5035-10, kdysi se též dodávalo provedení pro montáž do krabičky KU 68 pod ozn. 5035-20 a spojovací zásuvka na prodlužovačku 5035-80. Pokud se nepletu, měla by se celá řada těchto zásuvek a vidlic najít vyobrazená na stránkách ABB, stále se alespoň některá provedení vyrábí. Pokud jsem na něco nezapomněl, tak se vyrábělo celkem šest variant určených pro různá napětí a pro AC a DC.

Ano, Déčka, Káčka atd, se stále vyrábějí, těch 6 variant si pamatujete naprosto přesně. (jednicka)
U domácích vodáren jsem právě narážel na zde probíraný nešvar - využití PE kontaktu zásuvky D jako PEN. Původní stykač měl cívku na 380V a když dosloužil, válelo se všude dost jiných, ale už s cívkou na 220V, tak se použily a dál to nikdo neřešil.  :(

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana