Jaky kabel na prodluzku 4P/32A/400V IP44?

(1/4) > >>

sm0lda:

Poradil by mne nekdo jaky kabel koupit pro vyrobu prodluzovacky odpovidajici 4P/32A/400V IP44?

Jinak mam vsude 4P/32A/400V IP44, ale nektere zarizeni 4P/16A/400V IP44. Po neskutecne namaze jsem vyguglil tuhle redukci

http://www..../obchod/a-16-32_4-p-10546.html jen pro ujisteni predpokladam, ze je to presne to co hledam. Mohu poprosit o posouzeni?

Pavel Horský:
Redukce v odkazu je ze 16A na 32A. Vy požadujete z 32A na 16A a takovou redukci nekoupíte.
Redukce se prodávají vždy z menší proudové hodnoty na větší.
Důvod je jednoduchý.
Představte si, že bude zásuvka 32A jištěna jističem 32A. Vy použijete redukci na 16A, což pak již neodpovídá velikosti předřazeného jističe. Jistič by pak byl větší než dovolený proud 16A zásuvky.
Pokud by se někde taková redukce vyráběla, bylo by to v rozporu se vším co v rozporu jen může být.
Kabel na prodlužovák: např CGSG. Průřez pak dle délky prodlužováku a předřazeného jištění. Jelikož zrovna u sebe nemám věšteckou kouli, nedovedu průřez odhadnout.

sm0lda:
Omlouvam se za nepresne vyjadreni Samozrejme, ze se jedna o redukci ve smyslu, tak jak jste ji popsal. Pripojeni 16A zarizeni do 32A site.

Kde si overim jisteni? Podle typu jistice a pojistek? Delka kabelu max 20m a pripojovat budu hlavne stare Sigma cerpadlo a obcas michacka.
diky

Pavel Horský:
Citace: sm0lda  06.08.2014, 12:39

Kde si overim jisteni? Podle typu jistice a pojistek?

V rozvaděči.
Podle proudové hodnoty, která je napsaná na jističi nebo pojistkové patroně.

Jiří Schwarz:
Citace: sm0lda  06.08.2014, 12:39

.... Pripojeni 16A zarizeni do 32A site.
...

Tak já to chápu jako tu variantu, která je úplně špatně. Jestliže budu mít síť včetně jištění 32A, tak je problém tam mít na konci nějakou část rozvodu, ať již pevného, nebo pohyblivého, dimenzováno na 16A!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana