Která norma nařizuje přemostění plynoměru?

<< < (2/4) > >>

Záhyna Lubomír:
Plynoměry a jejich přemosťováním se zabývá ČSN EN 1775 (38 6441) a TPG 704 01, kde je odkaz na čl. 2.6. TPG 934 01 - Vodivé propojení - trvalé nebo přenosné elektricky vodivé propojení vstupního a výstupního po-trubí plynoměrů. Propojení musí odpovídat ČSN 33 2000-3, ČSN 33 2000-4-41 a ČSN 33 2030 (tomuto poža-davku vyhovuje vodivé propojení např. ocelovým pozinkovaným drátem o průměru 8 mm, páskem 20 mm x 2,5 mm, popř. měděným vodičem průřezu 6mm2. Pokud jsou použity přírubové spoje, musí mít nejméně 2 spojova-cí šrouby vějířovité podložky.

Jiří Sedlmajer:
To: Záhyna
 (poklona) , to je přesně ono, kde se mluví přímo o překlenutí plynoměru!

Miloslav Dunda:
No a zase jsem v tom. Doma nemám normy, ale nařizuje to plynařská norma a z hlavy nevím jaká. Pokud váš zájem bude trvat mohu to zjistit až v pondělí. Můj E-mail je dudna.elektro.@seznam.cz.

Miloslav Dunda:
A ještě dodatek, to přemostění by měli zajišťovat (nebo dělat)plynaři vzhledm k tomu, že v elektrikářské normě to není.

Radim Strycharski:
Před časem se mi stalo, že RT nařídil přemostění plynoměru CY 25mm2. A včera jsem našel v ČSN 34 1390 čl. 113 a 124, podle kterých by se takové přemostění mělo dělat ve většině bytových domů.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana