Mohu dočasně zvýšit jištění z 16A na 40A, než proběhne rekonstrukce?

<< < (3/3)

František Šohajda:
A jakou máte impedanci v instalaci!
Podle toho i volit jistič a jeho charakteristik u !

Radek Kroutil:
Citace: Dominik Mandík  31.07.2014, 20:19

1) Nicméně zbytek domu včetně rozvodu 400V je na jednom třífázovém jističi 40A!
Navíc je zbytek domu ještě s hliníkovými vodiči bez rozlišení okruhu pro světla a zásuvky.  Jenže hlavní jistič je 3x25A.
2) Na tohle mám revizi, kde jsou všechny jistící prvky popsané a proměřené.
Chtěl jsem revizi nové instalace, tak jí mám, zbytek domu může klidně shořet.
3) Už jsem vystřídal dva elektrikáře, jeden svým dílem málem zabil druhého.

1) Selektivita jištění? Jak můžete mít zbytek domu na 40A, když hlavní je na 25A?? Prostě první větší závada vybaví ten hlavní, což je 25A
2) Jak proměřené? To by mě zajímalo, jak RT měřil hodnoty vypínacích proudů (nejsou změřené okruhy? To je něco jiného, než proměření jističů)
3) Proč jste je vystřídal? První byl moc drahý, protože to chtěl dle platných norem a po rozdělané práci byl odejit, protože ten druhý řekl, že to jde za polovičku?

Výše je napsané, že jste tam měl kolegu Hasalu..... To vám nestačí??

Proč si nepozvete revizního technika, ne-li projektanta, aby vám udělal návrh na opravy??
To si vážně radši vezmete Pc a hledáte rady? Protože jsou tady otázky a Vy na ně neodpovídáte.. ... To miluji... Něco potřebuju, dám dotaz a odjedu si na víkend,s tim, že v pondělí v práci se podívám na nejlepší odpovědi...... ..

Václav Třetí:
Pokud jsem to pochopil správně, tak tazatel má hlavní jistič u elměru 25A, pak má někde v objektu jistič, který je 40A, čímž plní pouze funkci hlavního vypínače. Za tím má jakési čtyřvodičové páteřní vedení a z něho jednofázové odbočky z Al 2,5mm2 bez odjištění. Prvotřídní konstrukce hodná Darwinovy ceny. Takhle koncipovaná elektroinstala ce způsobí brzy požár nebo úraz el. proudem, nikde není např. dáno, že neuhoří při přetížení či zkratu právě vodič PEN dříve než fázový a na všech nulovaných spotřebičích za místem poruchy bude fáze na kovových krytech spotřebičů.

Asi by se dalo najít řešení, které by umožnilo instalaci po nějakou kratší dobu - do celkové rekonstrukce - používat. Není to ovšem možné bez detailní prohlídky na místě a rozhodně to není práce pro laika či kutila, ale pro odborníka se zkušenostmi a nebude to zadarmo.

Dominik Mandík:
Pane Kroutile, nevím proč se do mě obouváte. Kde píšu, že u mě byl pan Hasala? Vyhodit elektrikáře kvůli "drahotě"? Za instalaci prvním elektrikářem jsem dal 40 tisíc, přišel revizní technik s tím, že je instalace nevyhovující a není dle platných norem. Dále revizní technik povolal elektrikáře ze své firmy a ten dal instalaci rekonstruované ho bytu do pořádku (cena 10 tisíc),  ale zbytek domu ho vůbec nezajímal. Věřte, že na tomto nehodlám šetřit, není to hezká smrt. Možná vás překvapí, že někteří lidé pracují přes víkendy a dokonce i mimo oblasti pokryté mobilní sítí. Dotaz jsem vznesl, protože mě zajímá názor více lidí z oboru a nehodlám se spoléhat pouze na jednoho elektrikáře, kterého nemám možnost kontrolovat kvůli své neznalosti. Ostatním bych chtěl poděkovat za názor a pochopil jsem, že provizorní řešení neexistuje, takže budu první "volné" peníze investovat do elektroinstala ce.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Dominik Mandík  03.08.2014, 20:46

provizorní řešení neexistuje

Vytesat do kamene a přidat pod logo elektronauta.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana