Jak se dá elektrikou zabít člověk? Nyní případ Kramný ...

<< < (14/16) > >>

Josef Dolejšek:
Elektrika zabíjí. I elektrika s napětím 220 V (230 V) zabíjí.
Já se ale nějak nemohu ztotožnit s tvrzením, že 220 V zabíjí spolehlivě, že stačí přiložit na tělo člověka dva holé dráty napojené na 220 V a do dvou vteřin je ten člověk mrtvý.
To by totiž 90 % z nás, kteří na tomto fóru diskutujeme, bylo již po smrti. Schválně, kdo z elektrikářů ještě nikdy v životě nedostal ránu od 220 V?

Lukáš Rotrekl:
Jenže jak dlouhou... Já se jednou subjektivně klepal dost dlouho, ale myslím, že to stejně nebylo víc jak 0,1s....

J Lhava:
Hmm, podle mě to i kolem sekundy mohlo být. Než se člověk vzpamatuje a nějak zareaguje. 230 V AC několikrát, jednou jsem dostal i šupu 110 V DC, ale to mě pak spíš brala panika, jestli už náhodou uvnitř neprobíhá elektrolýza krve, a jak to vlastně poznám?  :D

Na druhou stranu to v podstatě vždy bylo do pravé ruky, čili přes srdce by to přímo jít nemělo.
U obětí jsou stopy kde, na krku? Jedna z verzí co jsem zahlédl, byla že měly stát ve sprše?

Jan Kelbich:
Citace: Josef Dolejšek  09.07.2015, 18:50

Schválně, kdo z elektrikářů ještě nikdy v životě nedostal ránu od 220 V?

Jako mladé "ucho" jsem si ohmátl doknce 800 V, 50 Hz.

Lukáš Rotrekl:
Já si tehdy hrábl na 400 mezi levou a pravou ruku... Z dojmu vyprávění strašího kolegy asi dva dny zpět, jak jeden jeho bývalý kolega dostal v pátek šlehu, v sobotu šel kosit zahradu a zklatil jej infarkt s tím, že srdce nezvládlo fyzickou zátěž po zásahu elektrikou den před tím jsem se týden pohyboval tak abych se náhodou nezadýchal :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana