Jak se dá elektrikou zabít člověk? Nyní případ Kramný ...
Martin Kurka:
Na honu na čarodejnice je nejhorší, že i když jej soud osvobodí, jeho život stejně bude v troskách.
Prostě česká veřejnost pořád vidí sprostého podezřelého, ne možná i neviného podezřelého.
Jak mám z mládí zkušenost z dob když jsem běhal s brašnou na elektroúdržbě, tak se mi to nezdá.
Při sváče jsme občas rychloohřívali buřty a párky napojením buřta do zásuvky přes dva krokodýly. Vždy to skončilo vypálením masa (kontaktu) mezi krokodýlem a buřtem. Smradu jak z hradu, do černa spálené střívko i když se vidlice vytrhla do vteřiny od zajiskření, musel se odříznout a vyhodit konec buřta kolem důlkové černé nechutné spáleniny.
Při přímém přiložení drátu z ostrých 230V by na tělech oběti by musely být v místě dotyku patrné obdobné stopy spáleniny 3.stupně. A v pokoji smrad. Plocha elektrod by musela být velká nejméně jako žehlička a musel by se proud do elektrod spínat po přiložení elektrod. Jako defibrilátor. (Tím se dá také "elegantně" zabít jedním vrzem - nevisí jim někde v hotelu na patře, nebo se v Hundaii neztratil?).
Takové zabití s malými stopami na těle by si musel Kramný předem někde nacvičit a to by pro něj bylo jednodušší inscenovat elektroúraz.
Podle mne to přímé přiložení drátu ze zásubvky být nemohlo, jedině přes vlákno žárovky, nebo podobně. A to klidně mohla být nehoda a Kramnému mohlo být špatně a nic o nehodě nevěděl.
Asi by měli soudní znalci zapracovat a udělat rozbor tkáně na kovy v místě vniku proudu do těla a v místě východu proudu z těla. Nějaké stopy elektrolyticky vneseného kovu elektrod by tam v kůži měly být. A z toho se určí, o jaké elektrody šlo, co byl smrtící nástroj.
Kdyby tam měli v instalaci chránič, dal by se vyloučit jednopólový dotyk a dvojpólový je už podle mne úmysl. Jednopólový může být pořád nehoda. Podle fotek tam chránič nebyl.
Soudci rozhodování nezávidím, nejsou fakta.
A jestli je Kramný nevinný, tak mu moc držím palce. Jestli je vrah, tak je superhajzl, který si to musel dopředu připravit a někde na něčem živém otestovat.
Rozmahel Vladimír:
Postačí obyčejné gumové rukavice nebo více vrstev igelitového sáčku omotaného na nich. Přívod předem v zásuvce, v každé ruce dostatečně dlouhá jedna holá žíla a pevný stisk na končetiny obětí. Musí to být blesková zaležitost. Kdo viděl zabijačku prasete pomocí "el.prasostroje", si to může docela dobře představit. Při odporu těla cca 2kOhmy se podle mého soudu ani nezakouří.
Muselo se to tak stát, nikdo jiný tam nebyl, ale přímý důkaz chybí. Měli by ho půjčit amíkům na výcvik potápění...
Pavel Ryšavý:
Citace: Rozmahel Vladimír 09.07.2015, 14:56
Kdo viděl zabijačku prasete pomocí "el.prasostroje", si to může docela dobře představit. Při odporu těla cca 2kOhmy se podle mého soudu ani nezakouří.
Prasostrojem (krásný výraz) nezabíjíte pouze omráčíte, jinak zvíře nevykrvíte.
Muselo se to tak stát, nikdo jiný tam nebyl.
Vy to víte? Takže jste tam byl?!
Měli by ho půjčit amíkům na výcvik potápění
Zaznít toto v restauaci páté cenové kategorie těsně před zavíračkou, chápu ... ale je teprve 15:10
Rozmahel Vladimír:
Jinými slovy.
Popsal jsem možný děj. Nic víc.
Nenapsal jsem, že je vinen. To už máte z bulváru Vy.
Ten výcvik byla nadsázka.
U té zabijačky se vykrvuje aby se maso nezkazilo. Myslím si, že ponecháním pod proudem delší dobu, se prase prostě udusí, protože mu přestane bít srdce tak jak má...
Pavel Ryšavý:
Umění číst mezi řádky, domýšlet nevyřčené a poznat ironii a nadsázku z psaného textu (nejsem-li na to upozorněn pisatelem aspoň uvozovkami) přiznám se - neovládám.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana