Jak se dá elektrikou zabít člověk? Nyní případ Kramný ...

<< < (7/16) > >>

Lévy:
No, mne sa pred mnohými rokmi podaril dotyk 2 fáz. Prča bola, že som celý rozvádzač vypol, vodič vadnej fázy prišruboval na zbernicu a až při zapínaní sa mi to podarilo. Nevšimol som si totiž, že zospodu před zapnutím sa mierne dotýkam dvoch fáz. Jako som nahodil istič, schytal som to. Zážitok to bol hrozný, bolo to len cez dva prsty, nie cez dve ruky, ale i tak. Celú hodinu som nemohol nič robiť od tej bolesti v ruke. Tých 400V je riadna sila... Ale i z 230V som kedysi schytal ranu až som sa prevrátil na stoličke. Celkove sa mi však takéto úrazy nestávajú, som hodne opatrný. Při meraniach osciloskopom trebárs triakového regulátora používam oddeľovacie trafo a tak. Ale náhoda je občas sviňa...

Pavel Mužík_:
Jak asi mnozí víte, ono u úrazu elektrickým proudem značně závisí na tom, v jakém úseku srdeční činnosti začal proud tělem protékat. Takže můžete dostat mnohokrát stejnou ránu, a nic, ale až se to jednou trefí do tohoto krátkého časového úseku, tak je konec. Ale to by šlo velmi obtížně nastavit, kdybych to chtěl udělat úmyslně.

Pokud jde o stopy průchodu proudu tělem, odkázal bych zájemce na přednášky Mudr. Potměšilové z Ústavu soudního lékařství. Mám je doposud schované, a bohužel mi byly i v praxi užitečné (šetření smrtelného úrazu). Slabší povahy při jejích přednáškách rychle opouštěly sál.

Stopy po vstupu proudu do těla nemusí být výrazné, pokud se jednalo o větší plochu, a také při dostatečně mokré pokožce (zpocený člověk). Ve vlasech se třeba obvykle nehledají....p roboha, ne abyste to někdo bral jako návod!

Milan Hudec:
Proč tak složitě, mnohdy stačí pohled na účet za elektriku (dance)

Jan Bocek:
Citace: Milan Hudec  15.05.2015, 12:30

Proč tak složitě, mnohdy stačí pohled na účet za elektriku (dance)

(drinks) (drinks) (drinks) (jednicka) (jednicka) (jednicka)

Bez komentáře..... .. (dance)

Joscer:
1) S navody se roztrhl pytel http://youtu.be/-0Im83sN95Q DušeK je to pomerne dlouhe a rozvlacne :-)

2) tuhle jsem dostal kopanec od odstavnovace, nakapala voda do vypinace tak blbe skorohorizonta lne umisteneho, ze tam voda snadno zatece :-(

3) v teto souvislosti by me zajimalo, jaka je bezpecna vzdalenost pri rucnim strikani hadici (prumerne tvrdou) vodou na vodic
 A) 230V
 B) 10 000V (ohradnik)

Alespon orientacne

Hadam, ze "vodivost" bude v radu centimetru...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana