Jak je možné dodržovat normy, když jsou tak drahé?

<< < (4/19) > >>

Stanislav Pavézka :

Pane Minařík,nebude za čas v tomto státě toho,co obyčejný,slušný pracující člověk ,bude moci činit bez toho,že mu bude hrozit postih,pokuta přesahující lidské chápání.Kdy už někdo v tomto státě zavládne rozumem,dožijem se toho? Je zakázáno kopírování nosičů,ochr.značek apod.Nekopíruj e se, snad pro to? Jsou snad ,ve všech počítačích autorské programy? A tak to bude i s normami. Ve státech na sever je prohybice,nepije se tam snad?Kdy už kompetentní (pokud někde jsou),   pochopí ,že méně je vždy více.Pokud,toto všechno nebude dostupné,tak se bude vždy kopírovat ,všechno a stále .Pokud se prodálo ČSN 33 2000-4-41 asi jen přes 750 ks ,jak jsem se zde dozvěděl, tak je  někde  něco pořádně shnilého . Když tuto, ne zrovna přehlednou ...... a nejen tuto,  porovnám s 34 1010 atd. ,která např. stála 27,50 ,  když ČSN 33 2140 a z roku 1986 dnes stojí 800 Kč tak jsem přesvědčen,že je to podnět pro jiný úřad, než tento portál.Nebo snad přímo pro orgány činné v trestním řízení.Vždyť většina norem platných  z té doby stála od 3 do 30 Kč .Inu není nic lepšího,než státem pověřené podnikání.Chtěl bych vás poprosit,aby jste ty neúměrné výše  pokut v zákonech neuváděl.Jsem člověk ,který doposud vždy ctil zákony ,  tak jako asi většina  účastnících se debat a uráží mě to.Toto by mělo být především tématem ,tam,kde je možnost něco skutečného ukrást,znárodnit,nechat se korumpovat jako je státní správa,státem řízené firmy,organizace a téměř vše na stát a jeho zdroje nabalené,o čemž se  dnes a denně dozvídám ze sdělovacích prostředků.

Jaroslav Hasala:
To Minařík:
Co tedy mají dělat RT, kteří jsou při závadách povinni do revizní zprávy napsat článek normy, která je porušena? Není to návod k trestnému činu?

Jaroslav Hasala:
To Dunda :
Ano, nějak takhle jsem to myslel. Nejde mi o to, přepsat celou normu, ale o to, pořídit z těch nejpoužívanějš ích norem stručný výtah, zaměřit se na problematické části, podiskutovat o možných výkladech normy. Bohužel, často je text normy nejednoznačný, potom zde vzniká prostor pro různé nesrovnalosti. Takto by bylo možné vytvořit nějaké standarty.

Petr Doležal:
Lakonická citace 22/99Sb:    (7) Náklady na tvorbu českých technických norem hradí ten, kdo požaduje jejich zpracování. Náklady na tvorbu českých technických norem, především českých technických norem přejímajících evropské normy, zpracovaných na základě požadavku ministerstev nebo jiných ústředních správních úřadů a náklady spojené s členstvím v mezinárodních a evropských normalizačních organizacích hradí stát.    Kdo z nás si vypracování nějaké normy objednal ?

Petr Doležal:
To Alin:
Dovedu si představit, že provádím instalaci dle výpisků a pokud dojde k soudu, tak si tu normu k soudnímu jednání koupím.Pokud se potkám s investorem, který chce se mnou diskutovat nad originálem normy, koupím ji a zahrnu do ceny díla.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana