Jak je možné dodržovat normy, když jsou tak drahé?

<< < (5/19) > >>

Miroslav Minařík:
Celá situace kolem financování norem je složitá. Včera jsme o tom s Janem Lojkáskem hovořili dlouho do večera. Podle jeho informací proběhlo sezení s MP, ČNI a poslanci na HK. Ovšem problém není pouze ve financování normy samotné. Ještě jsou totiž ve hře smluvní pravidla CENELEC, která vylučují bezplatné šíření nebo třeba financování provozu tohoto úřadu přímo státním rozpočtem.
-
Myslím, že ví všichni, že jsou parametry nastaveny nerovnoměrně. Ovšem tato skutečnost nedává nikomu právo zákon porušovat :-(

Miroslav Minařík:
Stanislav Pavézka 1955:
Podobně jako jsem nevypátral co znamená "část normy",  tak nikdo oficiálně nesdělil, kde je hranice toho, kdy se o takové porušení začne zajímat právník zastupující ČNI. Dá se ovšem předpokládat, že v případě podání tolika trestních oznámení, která představují počet citací norem například v revizních zprávách, by bylo nutné na Biskupském dvoře ještě přistavět další oddělení :-))
-
Proč ovšem tyto často pokládané otázky nejsou zveřejněny na www.cni.cz nevím.

Petr Doležal:
Jestliže: ....smluvní pravidla CENELEC, která vylučují bezplatné šíření nebo třeba financování provozu tohoto úřadu přímo státním rozpočtem...
pak je to nebetyčný b.....,  protože ČNI má monopol na normy, ale musí si na sebe vydělat jejich prodejem. Takže když si zvýší platy 10x, prostě 10x zvýší cenu norem. Je to normální ?
Já normy nechci zadarmo, jen jsem ochoten zaplatit náklady na tisk, 2 sponky, zkompletování a distribuci.
Jestliže si má ČNI na sebe vydělat, tak ať stát pustí do této oblasti další právnické subjekty, aby byla konkurence.

Jaroslav Hasala:
To Doležal:
Základní normy by měl mít každý RT, elektrikář (OSVČ) nebo firma. Jde mi hlavně o to, jak nařízení norem aplikovat v praxi, v tomto směru to není vždy jednoznačné.
Další věcí jsou normy, se kterými nepřicházíme uplně běžně styku. Zdá se mi min.  zbytečné nutit někoho ke koupi celé normy, když ho zajímá jedna konkrétní věc. Navíc, většinou to taky spěchá.
Nebo když potřebujete přeložit jednu větu z cizího jazyka, můžete si samozřejmě koupit příslušný slovník, větu si přeložit a slovník si nechat pro možné další použítí, ale je to bezpodmínečně nutné a efektivní? Po nějaké době se vám zřejmě začnou hromadit doma slovníky, budou to jen uložené peníze.

František Bernard:
Existujje firma, jejíž zkratka je PŠIS. Tuším Polabské školící středisko. To vydává (za bankovky) stručné výtahy z norem. Objednáte-li si tyto výtahy, posílají vám je domů.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana