Připojili byste pasívní dům jedno nebo třífázově?
Jan Kelbich:
Zásadně trojfázově. 1f - to neni elektrika.
Zkrátka, myslete na to, že z 3f uděláte 1f snadno, obráceně je to už o hodně složitější.
Karel Racak:
Jsem zadavatel tematu- ted uz prihlasen
Je v odborne verejnosti uz znamo, kam se budou cenove ubirat nove tarify za rezervaci ( velikost jistice) ? Tyto tarify budou snad platne od poloviny 2015 a nejvic by mely byt navyseny prave u rod. domu ( typicky 3x25A). Me jde o nejnizsi platbu za "jistic".
Kdyz jsem se ptal v EON na navyseni 1x32A, nikdo mi nerekl,ze by byl problem.
Nyni pouzivam v jinem rod. dome pripojeni 3x25A, ale kvuli 1f. FVE mam vsechny hlavni spotrebice napojeny na fazi s FVE ( nereste prosim nyni rozfazovani) , jistic mi nepada a mam vyzkouseno ze vse funguje. Domacnost je planovana pro 2 osoby a proto napr. sporak s 2 soucasne funkcnimi plotynkami postacuji. Ani v budoucnu neuvazuji o provozovani 3-faz. stroju. Znovu opakuji, ze do domu bude polozen 3 faz. kabel pro pripadnou zmenu.
Pavel Horský:
Nechápu vás.
Chtěl jste poradit, dostal jste rady od odborníků, kteří mají letité zkušennosti a přesto nejste evidentně spokojen.
Vypadá to, že chcete slyšet jediné a to, že je použití jednofázového připojení v pohodě a nebudete s tím mít nikdy problém.
Dobře..... pořiďte si jednofázové připojení a nezapomeňte na úzký elektroměrový rozvaděč. Neplaťte zbytečně navíc za větší.
Když šetřit, tak pořádně.
Jan Franěk:
Citace: Jan Kelbich 23.07.2014, 13:20
Zásadně trojfázově. 1f - to neni elektrika.
Zkrátka, myslete na to, že z 3f uděláte 1f snadno, obráceně je to už o hodně složitější.
To není tak uplná pravda. I v případě 1f připojení, musíte mít plny počet vodičú v kabelu. Tedy změna na 3f, neni až tak složitá.
I když nemam nic proti vasemu řešení (bydlet tam nemusim), tak bych si to k sobě domu takto určitě neudělal. Řešil bych to jinak.
Citace: Pavel Horský 23.07.2014, 14:45
Dobře..... pořiďte si jednofázové připojení a nezapomeňte na úzký elektroměrový rozvaděč. Neplaťte zbytečně navíc za větší.
Když šetřit, tak pořádně.
Myslim, že nejde o to ušetřít na stavbě, ale potom na provozu.
Ale právě proto, jsou služby znalých kolegů o to důležitější. Pozvěte si radeji projektanta. (dance)b
František Šohajda:
3 fázové připojení nemá nic společného s pasivním domem!! (zle)
Jděme od "A"....
Obyčejná kuchyň v RD...konvice,mikrovlnka,když tak dvouvařič....n a každé fázi 16A a to jsou pouze 3 věci!! Kde jsou další .....??Neberu topení, ohřev vody a další věci... (doh)
A tak můžeme dále dělat školní cvičení 9.B (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana