Připojili byste pasívní dům jedno nebo třífázově?

<< < (3/11) > >>

Jaroslav Hasala:
Výměna jističe před elektroměrem není nic tak zvlášť náročného, dá se to "doladit" i později.
Vždy je ovšem vhodné být připraven na více variant.

Kastner Lubomír:
Jen mě tak napadlo. Na každém domu se občas něco musí i udělat, opravit, vybudovat apod. A co když třeba někdo, kdo bude provádět další práce bude potřebovat 3 f napětí např. na míchačku apod.? Nebo více výkonnějších spotřebičů např. svářečky na potrubí. Co potom uděláte? Půjdete koupit elektrocentrál u? A nebo při poruše tepelného čerpadla v zimě by jste si rád přitopil jiným elektrickým topením? Ale je to každého věc co a jak si udělá. Projektant vám do toho nemá co kecat. Vy jste zákazník a vy si rozhodnete co chcete a co ne.

Petr M:
Citace: Karel Racak  23.07.2014, 13:48

Domacnost je planovana pro 2 osoby a proto napr. sporak s 2 soucasne funkcnimi plotynkami postacuji. 

No v tom případě... Proč mít v autě čtyři sedačky, když jste jenom dva?

Dům je furt jenom dům. Ať je pasivní, nebo radioaktivní  (norm)

Karel Racak:
 (poklona)  vsem za reakce, chtel jsem se hlavne dozvedet, jestli uz jsou nove informace o
 zmene uctovani cen elektriny, viz clanek: http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/ne-spotreba-ale-jistic-cesko-chce-zmenit-prispevek-na-oze/r~0af3770e02b711e4a0e7002590604f2e/
Pasivni dum jsem uvedl z duvodu male spotreby na vytapeni, je mi jasne,ze hlavni je chovani pri soubehu vetsich spotrebicu. Nechci platit za jistic nekolik tis.Kc navic, ktery bych vyuzil jednou za x let zvlast s predpokladanym navysenim ceny za jistic. Zkusenost s provozem na 1x25A mam a vim o urcitych omezenich a pocitam s nimi.
V diskuzi jsem zaznamenal,ze neni mozny vetsi jistic nez 1x25A, pritom EON ma v ceniku moznost priplatku za navyseni jistice nad 1x25A za kazdou A ( napr.zde v radce 16: https://www.eon.cz/file/edee/cs/domacnosti/produkty-a-ceny-elektriny/eon-cenik-elektrina-2014-domacnost-eon.pdf ). Setkal se nekdo s navysenim jistice nebo je kazda zadost  o navyseni zamitnuta na mistni podminky?

David Hruda:
Citace: Karel Racak  24.07.2014, 11:36

... Nechci platit za jistic nekolik tis.Kc navic, ktery bych vyuzil jednou za x let zvlast s predpokladanym navysenim ceny za jistic....

Můžete sdělit, jak jste dospěl k několika tisícům? Pokud vím, žádná čísla zatím nebyla zveřejněna.

Samozřejmě se dá žít i s hlavním jističem 1x25A, pokud vám nebude vadit, že můžete současně zapnout omezené množství odběrů, což u elektrického vaření a topení jde dost těžko.
Já si moderní bydlení představuju jinak. A všichni zde jsme už slyšeli od investorů věty typu:
"My myčku nádobí nechceme, nikdy ji mít nebudeme..."
"Tady stačí jen jedna zásuvka, my moc spotřebičů nemáme..."
a víme, jak to je poté ve skutečnosti.
Zejména kuchyně a přání paní domu vnáší do instalace další a další požadavky:
indukční deska, trouba, mikrovlnka, konvice, robot, grill, remoska, ....... ,  a už jsem viděl i domácí konvektomat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana