Nevíte která ČSN řeší, že rozvodnice do 25A nemusí mít hlavní vypínač?

<< < (3/4) > >>

Jaker:
Centrální chránič Fi 0,1 je za hl.jističem před elměrem. Každý podružný rozvaděč s vlastním Fi 0,03 bude "hlídat" své patro/bazen  tj. max. vždy 4 svět. okruhy + 6 zásuvk. okruhů + semtam 3F zásuvku.  

Jaroslav Hasala:
Nemohu říci, že by se mi toto řešení moc zamlouvalo, ale budiž ...
Jen drobná taktická připomínka :
Pokud je použitý jeden centrální chránič a za ním jsou vřazené další chrániče, ten první chránič by měl být zpožděný - minimálně typ G, ale spíše S (selektivní).
Jinak se vám při určité poruše (zkrat na kostru) může stát, že budou vypínat oba chrániče - v tomto případě jde hlavně o vypínací časy.

Jaker:
Centrální Fi 0,1 je staré fíčko instalované v r. 1980. Na několika místech v domu /různě vzdálených od elměru/jsem vřadil PCH MO 0,03 a po zkoušce vadaskou L na Pe vždy vyletělo jen  0,03. Tak jsem došel k závěru že by několik  vřazených PCH 0,03 mohlo fungovat nezávisle na centr. chrániči. Co udělá tvrdý zkrat na kostru jsem neprověřoval.

Jaroslav Hasala:
Je to celkem jednoduché - obyčejná vadaska má odběr 50 - 80 mA a proudový chránič 0,1A tedy nemusí nutně vyhodit. Zkoušel jste tu vadasku jen na ten chránič 0,1A ?
Pro nasimulování poruchy můžete zkusmo připojit nějakou zátěž, která odebírá podstatně více než 0,1A mezi L a PE.
Zřejmě vybaví oba chrániče.

Miroš Jan:
Páni kolegové.

Já osobně zastávám názor montáže hlavního vypínače do každé podružné rozvodnice, nebo rozvaděče, a to ať už v bytech, nebo v domku. Pokládám toto za profesionální provedení elektroinstala ce jako takové.  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana