Nevíte která ČSN řeší, že rozvodnice do 25A nemusí mít hlavní vypínač?
Miroslav Lampart:
To: Miroslav Zuna
Dotaz: Je dovoleno umístovat rozvodnice nad futra dveří a pod.výšky,kdy je obsluha možná jen koštětem,nebo pomocí akrobacie?
Moje odpověď:
ČSN 33 2000-5-51, článek 513.1: Každé zařízení, včetně vedení musí být uspořádáno tak, aby byl usnadněn jeho provoz, prohlídka (kontrola), údržba a přístup k jeho spojům. Tyto možnosti pří-stupu nesmí být podstatně omezeny montáží zařízení do krytů nebo do komor.
Podle ČSN 332000-1, článek 132.12 musí být elektrické zařízení uspořádáno a provedeno tak, aby byl zajištěn dostatečný prostor pro montáž a pozdější výměnu jednotlivých částí elektrického za-řízení a byla zajištěna přístupnost pro řízení, zkoušení, prohlídku, údržbu a opravy.
Miroslav Lampart:
Citace: Miroš Jan 26.02.2008, 20:18
Páni kolegové.
Já osobně zastávám názor montáže hlavního vypínače do každé podružné rozvodnice, nebo rozvaděče, a to ať už v bytech, nebo v domku. Pokládám toto za profesionální provedení elektroinstala ce jako takové. :)
Můj názor (možná špatný): Dobročinnosti se meze nekladou.
;D (funny) (jupi) (dance)
Jaker:
To Hasala výsledky pokusu:a) vadaska na L+PE mi ne vždy vyhodila PCH 0,1. Mam na zahrade zabetonovanou Fe trubku se světlem.Vadask a při L+Fe jen mirně jiskřila, při spojeni Fe s PE ji to trvalo, ale Fi0,1 nakonec vybavila. b) fen zapnutý na L a PE přes PCH 0,03 a přes centr. PCH0,1 vyhodí spolehlivě oba chrániče. Takže nejdříve nainstaluji za elměr s centr. zaplomb. PCH0,1 další PCH 0,03. /Pro bezpečnost a kdož ví jak dlouho rekonstrukce potrvá!/ Po instalaci podr.rozvaděčů s PCH0,03 pak zmizí centr. chrániče, které nahradim 1x PCH 0,1S bud na elmer. desce nebo na 1 podr. rozvaděči za elektroměrem. Muj RT bude spokojen s centr. PCH0,03 ale ja vzdělávající se přes ELEKTRIKU si musím dávat vyšší cíle,ne?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana