Jaký zvolit průřez pro 25A/3f 40m v zemi?

(1/5) > >>

VK85:

Na zahradě mi CEZ přistavý pilíř já pak mam postavit elektroměrový pilíř s 25A/3f jističem.  
Uvažuje se že budou stát těsně u sebe.  
O max 40m dál bude stát chatička vytápěná elektrikou.
V součtu bude objekt trvale zatížen cca 6kW/h - 20h/d + nahodile jiné odběry.
Trvalý odběr je uvažovan pro zimní období ... (tepelné čerpadlo, přímotop,)

Ptal jsem se různých odborných elektrikařů a každy mi řika něco jiného.  

Dle tabulek jde pro zem udajně použit vodič jenom 4x4, další pak řikal že minimalně 4x10mm2 pro Cu apod.  

samosebou jde o peníze, kterých není, takže jakékoli nápady jsou vítany. jestli někdo doporučuje použit AYKY apod. prosím o názor.

p.s. nezabývam se profesionálně instalacemi a strašně si budu važit když mi tu někdo nenapiše něco ve stylu ...najdi si to v projektu :-) nebo podívej se do normy, kterou nemáš.  :)

Miroslav Minařík:
Citace: VK85  30.06.2014, 13:10

Na zahradě mi CEZ přistavý pilíř já pak mam postavit elektroměrový pilíř s 25A/3f jističem.  
Uvažuje se že budou stát těsně u sebe.  
O max 40m dál bude stát chatička vytápěná elektrikou.
V součtu bude objekt trvale zatížen cca 6kW/h - 20h/d + nahodile jiné odběry.
Trvalý odběr je uvažovan pro zimní období ... (tepelné čerpadlo, přímotop,)

Ptal jsem se různých odborných elektrikařů a každy mi řika něco jiného.  

Dle tabulek jde pro zem udajně použit vodič jenom 4x4, další pak řikal že minimalně 4x10mm2 pro Cu apod.  

samosebou jde o peníze, kterých není, takže jakékoli nápady jsou vítany. jestli někdo doporučuje použit AYKY apod. prosím o názor.

p.s. nezabývam se profesionálně instalacemi a strašně si budu važit když mi tu někdo nenapiše něco ve stylu ...najdi si to v projektu :-) nebo podívej se do normy, kterou nemáš.  :)

Asi základní chybou bylo se ptát elektrikářů (podle vás odborných).
Vypadá to, že vůbec nemáte ponětí o nějaké subordinaci v tomto oboru.
Vaše první kroky neměly vést k elektrikářovi (to je vykonavatel toho, co se mu napíše do projektu). Navštívíte-li projektanta to bude ta správná osoba.

Vzhledem k tomu co a jakým způsobem jste napsal normy u vás nepředpokládám a asi by mne nenapadlo na ně odkazovat.

Rozsah, který popisujete potřebuje více, než radu v diskusi. Pokud tedy berete stavbu seriozně poradíme vám nejbližšího projektanta.

Neurazil jsem vás, když jsem nenapsal jak by to asi mohlo být v projektu?

Jirka Š. Svejkovský:
Pro osazení elektroměru po vás distributor stejně bude vyžadovat revizi. Domluvte se s tím revizákem, on vám poradí jak na to. Problematika je to poměrně rozsáhlá, přesahující zaměření této diskuse.

Pavel Horský:

A co tedy po nás chcete?
Chcete aby vám to někdo z nás vypočítal a předložil?
Milý pane, ptáte se na věc, která je zařazena do placených služeb.
Pokud chcete, jsem vám k dispozici. Pošlete objednávku a já se vám budu věnovat.

IM:

V součtu bude objekt trvale zatížen cca 6kW/h... ::)

Bohužel, zadaný údaj je mimo fyzikální zákony. (no)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana