Platí úvod 33 2000-7-701 ed.2 pro neupevněnou vanu, a pohyblivou sprchu?

(1/3) > >>

František Šohajda:
Četl někdo úvod ČSN 33 2000-7-701, ed.2?

čl. 701.1 Rozsah platnosti ... platí pro zařízení v prostorech obsahující upevněnou
koupací vanu či sprchu s obkolopujícími zónami ...

Neplatí to pro neupevněnou vanu, a pro pohyblivou sprchu?

Moderátor: Pokud není zápis příspěvku dle pravidel, prodlužuje se jeho zveřejnění. K normě se můžeme postavit například čelem. V pravidlech se dočtete, že máte uvést jasnou  otázku tématu. Tedy nikoliv hloupost a v těle příspěvku se ptát na něco zcela jiného. Dále pak se před otazníkem nedělá mezera a pokud  děláte  pokračování formou teček, uvádí se mezera a pouze tři tečky.
Původně:
Jak se postavit k normě 33 2000-7-701?
Četl někdo úvod ČSN 33 2000-7-701,ed.2 ?
čl.701.1 Rozsah platnosti..... platí pro zařízení v prostorech obsahující upevněnou
koupací vanu či sprchu s obkolopujícími zónami........

PS: Neplatí to pro neupevněnou vanu, ani pro pohyblivou sprchu?? o:-)

Milan Hudec:
Mohu požádat prodavačku aby se v rámci předvedení výrobku přede mnou v kupované vaně vykoupala? (dance),  jsem si jen vzpoměl na nesmrtelnou větu M.K.
Ale vážně, jsou přece vany na nožkách v obýváku a pro ty norma neplatí.

Marek Laube:
Citace: Milan Hudec  14.06.2014, 12:27

Jen bych doplnil, že taková vana NESMÍ mít definovaný PEVNĚ připojený odtok ( odpad ),  pak by se již jednalo o pevně upevněnou vanu a k ní náležitě celá ČSN 33 2000-7-701 ed. 2.

František Šohajda:
Citace

Já ne spíš k vůli vaně ale pro sprchu....podl e této normy by se měli revidovat sprchy pouze co mají pevně uchycenou sprchu /růžici/....ty pohyblivé NE!! To zněl dotaz na normotvůrce... .ti řekli že je to tak!   (zatím doplněk nehodlají vydat, když ji "zmršili")

Jiří Buben:
Citace: František Šohajda  14.06.2014, 13:20

Já ne spíš k vůli vaně ale pro sprchu....podl e této normy by se měli revidovat sprchy pouze co mají pevně uchycenou sprchu /růžici/....ty pohyblivé NE!! To zněl dotaz na normotvůrce... .ti řekli že je to tak!   (zatím doplněk nehodlají vydat, když ji "zmršili")

To je zajímavé. A kdopak z normotvůrcu to tvrdí.? Já jen, že v TNI 33 2000-7-701, která je určena pro používání s společně s  ČSN 33 2000-7-701 ed.2, a má usnadnit orientaci v dané problematice se nachází obrázek 3 na straně 24. Ten jasně definuje jak se máme postavit k pohyblivé sprchové hlavici s hadicí. No a TNI zprácovávali ti samí normotvůrci, kteří mají na svědomí schvalování ČSN 33 2000-7-701 ed.2.
Sice ani v normě, ani v TNI nenajdeme nikde v textové části popis zón pro sprchu s odnimatelnou hlavicí, ale dle mého názoru nelez sousloví "upevněnou koupací vanou či sprchou" brát doslovně. I když mám sprchovou hlavici odnímatelnou, stále je k směšovací baterii upevněna hadicí. Tož asi tak si můžeme hrát se slovíčky.
Nevidím důvod někde hledat problémy kde nejsou. Jestliže mám u nesnímatelné sprchové hlavice ohraničenu zónu ve svislém směru 120 cm od sprchové hlavice, tak logicky i dle obrázku uvedeného v TNI se ta hranice u odnimatelné sprchové hlavice musí posunout o délku přívodní hadice.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana