Je mozne odbocit hlavny uzemn. vodic zo skusobnej svorky bleskozvodu?
Radim Strycharski:
Citace: Petr M 07.06.2014, 21:26
Je to pravda, Hromosvod o několik desítek metrů zkrátí dráhu blesku, takže je vyšší prvděpodobnost, že vás blesk navštíví, než kdyby tam nic nebylo. A v okamžiku výbojese ukáže, jak jste na jeho návštěvu připraven... Takže raděj žádný, než špatný.
Kde berete tu jistotu? Elektroinstala ce sahající až na půdu zkracuje vzdálenost stejně jako hromosvod, tak nevím, proč by měl hromosvod zvyšovat pravděpodobnos t úderu.
Tomas Kyselica:
Citace: Radim Strycharski 08.06.2014, 13:02
Kde berete tu jistotu? Elektroinstala ce sahající až na půdu zkracuje vzdálenost stejně jako hromosvod, tak nevím, proč by měl hromosvod zvyšovat pravděpodobnos t úderu.
Sice to nie je otazka na mna, ale myslim si, ze ma pravdu, pretoze bleskozvod je vzdy vyssie ako elektroinstala cia na "pude" takze vzostupny leader ma kratsiu cestu k zostupnemu leadru. A o tom su aj bleskozvody, ze oblast pod nimi je chranena, teda ak je tam kvalitne uzemneny bleskozvod (jimac), uz neudrie do nicoho ineho, ako do neho.
Lukáš Rotrekl:
Jak moc se ta pravděpodobnos t zvýší? Bude to alespoň statisticky rozpoznatelné?Myslím, že ne....
I blbý hromosvod je lepší, než žádný, protože i když bude blbě, tak se vám do domu nevydá celý bleskový proud, ale jen část. Ale když už něco dělám, tak pořádně a je zbytečné opatření, která provedu shodit takovouto pitomostí....
Jinak se vám omlouvám, protože včera dopoledne jsem vás málem definitivně zavrhnul. Debata mě připadal stylem " Něco jsem si tady sám zmastil, aby to nevypadalo blbě, hodím to na externí firmu a zeptám se, když mě budou říkat, že je to špatně, budu si stát za svým...." Po návratu z prasete je pro mě příjemným překvapením, kam to dospělo....
Tomas Kyselica:
Citace: Lukáš Rotrekl 08.06.2014, 14:16
Jak moc se ta pravděpodobnos t zvýší? Bude to alespoň statisticky rozpoznatelné?Myslím, že ne....
I blbý hromosvod je lepší, než žádný, protože i když bude blbě, tak se vám do domu nevydá celý bleskový proud, ale jen část. Ale když už něco dělám, tak pořádně a je zbytečné opatření, která provedu shodit takovouto pitomostí....
Jinak se vám omlouvám, protože včera dopoledne jsem vás málem definitivně zavrhnul. Debata mě připadal stylem " Něco jsem si tady sám zmastil, aby to nevypadalo blbě, hodím to na externí firmu a zeptám se, když mě budou říkat, že je to špatně, budu si stát za svým...." Po návratu z prasete je pro mě příjemným překvapením, kam to dospělo....
To ste akoze mysleli, ze som si to sam zmastil? To nie, toto robila firma, ktora ma v popise montaz bleskozvodov a sice sa do tejto problematiky trochu rozumiem, ale chcel som aby to urobili profesionali, lebo ja nemozem vediet vsetko. Ale ze to budu taki amateri, to som necakal. Mne sa to spociatku zdalo v poriadku, ved je to ten isty kus drotu, ako zemnic, preco by malo vadit, ze je to pripojene meter nad zemou, je to ten isty potencial. Az ked som zacal premyslat, ako tadial pojdu bleskove prudy a ako sa budu v zemi delit, tak som prisiel na to, ze dobre to asi nebude.
Milan Hudec:
Hromosvod zvyšuje riziko asi jako bezpečnostní pás v autě, díky své hmotnosti zvyšuje hybnost a prodlužuje brzdnou dráhu (dance)
Co se týká pospojení potrubí není odpověd jednoduchá, někdy bude lépe použít vodiče dva, někdy jeden od trubky k trubce, osobně většinou volím kompromis, do blízkosti trubek umístím ekv. Svorkovnici, příchozí zž k této připojím bez přerušení a pokračuji k "důležitější" z trubek, druhou pak k ekv. svorkovnici přiipojím zvlášť.
Nicméně neexistuje odborník který by ppřipojil svorkovnici na zkušebku hromosvodu, z tohoto důvodu doporučuji provést revizi mimořádnou, bůhví co tam ještě "odborná" fa provedla.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana