Je mozne odbocit hlavny uzemn. vodic zo skusobnej svorky bleskozvodu?

<< < (27/33) > >>

Tomas Kyselica:
Citace: Jan Hájek  19.06.2014, 21:04

To bohužel ještě dlouhou dobu nebude možné. Zkuste část okapové roury nahoře nahradit umělohmotnou nevodivou v délce , ,s,,  při Km=0,5. To bude určitě nejlevnější řešení.

Sklenena doska o hrubke cca 1cm a rozmermi sxs by nestacila? :) Sklo je pomerne dobry izolant, ak sa nemylim. Alebo porcelan.
Asi nahradim celu ruru plastovou, aj ked to posunutie odkvapu o par cm by tiez nemalo byt az take problematicke

Tomas Kyselica:
Citace: Tomas Kyselica  19.06.2014, 21:52

Takze okap pripojeny na bleskozvod je vlastne nebezpecnejsi, ako samotny bleskozvod, pretoze aj tesne nad zemou ma potencial taky, ako bleskozvod vo vyske napr. 4 metre?!

Prave citam toto: http://www.kniska.eu/kniska/clanky-1/okapy_zabijaci
Ak mi zajtra dojde revizia bez obhliadky, hlasim toho revizaka na TI. Nech si s nim urobia oni poriadok.

Jan Franěk:
Nechcete se podělit o tu revizní zprávu?

A jak probíhalo předání?

Jiří Schwarz:
Citace: Tomas Kyselica  19.06.2014, 21:52

Takze okap pripojeny na bleskozvod je vlastne nebezpecnejsi, ako samotny bleskozvod, pretoze aj tesne nad zemou ma potencial taky, ako bleskozvod vo vyske napr. 4 metre?!

Asi tak nějak to může být.

A jsou i jiná nebezpečí, např. okap na přístřešku před vchodem, stačí procházet pod tím v okamžiku blesku a můžete vlastním tělem "zkrátit" blesku cestu do země... A ještě si to můžete vylepšit použitím deštníku...

Jan Franěk:
Právě se pokouším dořešit problém, který všichni během stavby opomněli.  Stožár od ESE, vede do podkroví, kde končí nedaleko kovového rastru pro sádrokarton. V tom jsou světla a vede tudy trasa kabelů, pro celé podkroví.
Nebudu ani komentovat pouze jeden svod od bambule a další věci. Na otázku jestli věří v boha a ESE, jsem byl poslán do ... ,  montážní firmou. Už vědí, že revize na „hromosvod“ nebude ode mne.      Stačilo seznámit je s cca 5 problémy, jen po prvních 5 minutách, bez hlubší prohlídky. Více jsem se o to nezajímal a věnoval se řešení slepého svodu (to uznali i tito montážníci) a pracím, na které jsem byl původně pozván

PS: může zrovna tak jít o stožáry antén a podobně. Na to velký pozor (norm)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana