Vítáte elektronickou fakturaci Elfetexu? Nebude vám chybět zase razítko?
Jirka Š. Svejkovský:
Mezi povinnými náležitostmi účetního dokladu se podpis ani razítko nenachází. Sám vydávám i přijímám doklady v pdf celkem často a bez problémů.
František Šohajda:
Velké firmy berou faktury zaslané emailem bez problémů.....
A ty mají kontrolu každý rok bez námitek!
Lukáš Rotrekl:
Už jsem se na to ptal jednou v jiném vlákně asi před rokem.
Je faktura v pdf elektronická faktura, nebo je to jen jiná forma tisku?
Po pojmem elektronická fakturace bych spíše čekal, že si "učetní SW" vymění mezi sebou datový soubor, tak, že učetní nebude muset přijmutou fakturu vytisknout a ručně přepsat údaje do účetního SW.
Miroslav Minařík:
Citace: Lukáš Rotrekl 06.06.2014, 06:54
Už jsem se na to ptal jednou v jiném vlákně asi před rokem.
Je faktura v pdf elektronická faktura, nebo je to jen jiná forma tisku?
Po pojmem elektronická fakturace bych spíše čekal, že si "učetní SW" vymění mezi sebou datový soubor, tak, že učetní nebude muset přijmutou fakturu vytisknout a ručně přepsat údaje do účetního SW.
Účetnictví u nás není moje parketa ale čekal bych kromě pdf i datový soubor pro rychlé načtení do systému účetnictví. Pokud by vše stačilo na tři "píp", pak se může zrušit standardní 14 denní splatnost. Protože splatnost je brzda kvůli fyzickému doručení faktury a jejímu zaúčtování do knihy.
Tedy shrnuto: Elektronická fakturace = odbourání odkladů platby
František Šohajda:
Citace
Pokud by vše stačilo na tři "píp", pak se může zrušit standardní 14 denní splatnost.
Ta splatnost je ožehavá u větších firem,zejména státních.....
Taková faktura musí mít X pospisů než se zaplatí....kdy ž je u každého v kanceláři jenom týden, tak tzv. "kolečko" neudělá ani za měsíc!! (dance) (dance)
Takže 14 dní je sci-fi! ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana