Vítáte elektronickou fakturaci Elfetexu? Nebude vám chybět zase razítko?

<< < (3/4) > >>

Miroslav Minařík:
Citace: František Šohajda  06.06.2014, 07:53

Ta splatnost je ožehavá u větších firem,zejména státních.....
Taková faktura musí mít X pospisů než se zaplatí....kdy ž je u každého v kanceláři jenom týden, tak tzv. "kolečko" neudělá ani za měsíc!! (dance) (dance)
Takže 14 dní je sci-fi! ;)

To je častá výmluva. U korporace to tak bývá, to ano. Ale většinou se obchoduje s malými a středními firmami. Potkal jsem případ, kdy člověk (one man show) tvrdil, že faktura musí udělat zmiňované kolečko a pak se přiznal, že všechny vyjmenované osoby představuje on sám. Ale zdůraznil, že běda, jak se jedna osoba v něm vzpříčí a odmítne podepsat.

Všechno je to na předem sjednaných podmínkách.

Lukáš Rotrekl:
Trošku odbočím:
pokud budu mít sjednanou splatnost 120dní, budu o tom vědět dopředu, tzn. s tím počítat, protistrana ji pak dodrží, nevidím problém. Horší mě přijde domluvená splatnost 14 dní a reálná 60......

David Hruda:
Citace: Lukáš Rotrekl  06.06.2014, 08:40

Trošku odbočím:
pokud budu mít sjednanou splatnost 120dní, budu o tom vědět dopředu, tzn. s tím počítat, protistrana ji pak dodrží, nevidím problém. Horší mě přijde domluvená splatnost 14 dní a reálná 60......

To je pravda, ale tuším, že nějakým vládním nařízením byla omezena délka splatnosti na max 30 dní? (nejsem si jist). Hlavně je tam nově klauzule s náklady na vymáhání.

Citace: Miroslav Minařík  06.06.2014, 07:45

Účetnictví u nás není moje parketa ale čekal bych kromě pdf i datový soubor pro rychlé načtení do systému účetnictví.

Ten datový soubor může být nahrazen QR kódem, který mám rád, odpadá přepisování dat s možností chyby (včera jsem byl upozorněn dodavatelem, že jsem zaplatil místo 74.632,- jen 74.623,-).

Lukáš Rotrekl:
Citace: David Hruda  06.06.2014, 09:09

To je pravda, ale tuším, že nějakým vládním nařízením byla omezena délka splatnosti na max 30 dní? (nejsem si jist). Hlavně je tam nově klauzule s náklady na vymáhání.

60, pokud se strany vzájemně nedohodnou na delší. Takže dohoda vypadá takto: "Udělejte to pro nás, ale máme splatnost 120dní." "To nemůžete ze zákona je max.60, a to já neakceptuji.",  aha, no vlastně nám Vaše nabídka až tak nevyhovuje, další..."

Jediné, kde se to zlepšilo, tak že státní instituce a polostátní a statní podniky (ČD, ČD Cargo),  snížily z původních 90 psaných a 120 reálných, na 60, které i dodržují.... 

J Lhava:
Citace: David Hruda  06.06.2014, 09:09

To je pravda, ale tuším, že nějakým vládním nařízením byla omezena délka splatnosti na max 30 dní? (nejsem si jist).

Novy obcansky zakonik, par. Tusim 1968
Ze to mnozi nevyzaduji je bohuzel jejich problem.
Pausalni naklady na vymahani jsou pak v narizeni vlady ohledne uroku z prodleni

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana