Je 1000Kč adekvátní cena za věcné břemeno ve formě sousedovy přípojky nn?
RadekVesely:
Da se tedy s CEZem vyjednavat? Nevim na zaklade ceho mi nabidli 1000 Kc, tvrdili mi, ze kdyz za pripojku zadam i zaroven i ja, tak je cena 1000 Kc a pokud bych o ni zadal drive nez dalsi parcely tak 10 tis (mysleno, ze nejsem soucasti projektu pripojeni). Ale to mi nedava smysl, to je preci jedno kdo kdy zada. Kvuli me parcely se nic kopat nemusi. Je to tak nebo se mylim?
Zdenek Hejčl:
Takže asi nejlépe obrátit se na soudního znalce, který zhodnotí situaci a vypracuje posudek s vyčíslenou cenou. Zaplatíte znalce, předložíte ČEZ posudek, který většinou akceptují, bez námitek. (beach)
RWE také nabídli matce věcné břemeno. Tak jsem to udělal přesně takhle - zaplatili 10X víc, než v první nabídce... ;)
Posudek stál 1/10 odhadnuté ceny. o:-)
Petr M:
20m2? Při šířce výkopu 0.5m by to bylo 40m délky... Počítám kolem plotu.
Takže pokud na to kývnete, tak
- Když náhodou chcete u plotu na svým pozemku hodit zastínění živým plotem, nesmíte. Na katastru bude jednou pro vždy "zákaz vysazování trvalých porostů".
- Když budete chtít postavit na kraji pozemku garáž, máte smůlu. Povede tam kabel, jinam ho dát nesmíte.
- Nový nájezd na pozemek? Smůla... Na těchhle 40m obvodu už bude jednou pro vždy maximálně trávník...
Těch 40m kabelu po stovce za metr bude za 4 litry bez chráničky a bez práce, celý to vypadá na akci minimálně za padesát litrů (kopání, materiál, projekt, revize,...). Nemáte pocit, že se vám někdo s tou tisícovkou směje do očí? (zle) Jo takhle kdyby to byl měsíční nájem...
Robert_Palm:
Po 20 letech jsem se s nima rozešel. SOSB o věcném břemenu je ohebný nástroj. Nabízená cena je minimální ( tabulkový příklad - dát musí ). Zákon to vymezuje jinak. Horní hranice pro náhradu neexistuje. Je třeba zvážit omezení na vlastním pozemku. Pro a proti, hlavně s výhledem do budoucnosti. Dnes nevadí, zítra ano. Handrkování o ceně je v podstatě turecké tržiště. Zkusím chtít víc a protistrana buď akceptuje nebo se snaží o smír za nižší cenu. Projektant je vybaven pokyny pro vyjednávání. Začne tím co musí. 8 z 10 na cenu kývne. Dva pokračují do dalšího kola. Nakonec k dohodě většinou dojde, akorát to trvá a realizace se oddaluje. Pro nepřispůsobivé je tu institut vyvlastnění ( zatím nebyl použit ). Jakmile se do toho vloží právník za vlastníka, distributor si přestane hrát na haura a solí (norm)
Jiří Kubík:
Braňte se všemi prostředky.
Jinak vás čeká znehodnocený pozemek a silné omezení vašich vlastnických práv.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana