Je 1000Kč adekvátní cena za věcné břemeno ve formě sousedovy přípojky nn?

(1/4) > >>

RadekVesely:

Můj pozemek má na hranici elektricky sloup, tudíž není problém ke mne zavést elektrickou přípojku.
Můj dotaz spise směřuje k zavedeni přípojky nn k sousední parcele.
Firma zpracovávající projekt pro ČEZ chce vést přípojku nn přes můj pozemek a za to mi nabízí 1000 Kč s tím, že mi tam dají věcné břemeno na cca 20m2.
Chci se zeptat zda je to adekvátní nabídka, mám totiž strach, zda si nesnížím hodnotu pozemku kvůli věcnému břemenu.

Moderátor: Opravil jsem nesmysly a smazal další otázku. Viz pravidla.

Šipeky Michal:
Toto by som konzultoval s odborníkom na nehnuteľnosti (reality) alebo komerčným právnikom ktorý sa zaoberá touto problematikou.

Ťažko na toto odpovedať takto na fóre. Položte si mnoho otázok a pouvažujte...
Ste so susedom dlhoročný kamarát, rodina, alebo niečo podobné? Vychádzate dobre alebo naopak robíte si prieky? Je to úplne cudzí človek? Zvažujete pozemok predať? Chcete tam stavať? Ak si znížite hodnotu pozemku ako píšete, bude to iba o tú tisícku? Čisto za seba odpoviem, že by som do toho na vašom mieste nešiel.

Jiří_Hrubý:
Mám na pozemku sloup, před lety si soused nechal dát přípojku do země. Kabel vede přes můj pozemek a u plotu. Teď mám problém udělat pojezdovou bránu, postavit si přístřešek na auto u vjezdu a podobně. Kvůli cizímu kabelu pod zemí. 1000,- není dnes nic moc, za omezení, která jsou s věcným břemenem spojené. Za sebe, mít možnost to rozhodnutí vrátit, bych si na svůj pozemek nic cizího uložit ani postavit nenechal.

František Šohajda:
50.-Kč je až moc.... ;D ;D ;D ;D

RadekVesely:
Citace: František Šohajda  30.05.2014, 17:22

50.-Kč je až moc.... ;D ;D ;D ;D

Těch 50 korun je doufam vtip :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana