Chceme levnější normy?

<< < (4/7) > >>

Jaroslav Hasala:
Ať se na to dívám z které strany chci, zdají se mi koncové ceny norem přemrštěné a to je při monopolu minimálně podezdřelé.

Mirek Korbel:
Ceny norem jsou opravdu nehorázné!! O tom snad není pochyb.I když jich většinu mám,chtěl jsem si doplnit svou sbírku o další výtisky.
V době počítačů a moderní techniky jsem nalezl web csni.cz,zaregistroval se a začal jsem vybírat část norem a vkládat je do košíku.Chtěl jsem je v elektronické podobě, tak jsem si byl vědom, že cena bude trochu větší/náklady na scanování apod/
Vybral jsem si jich 19 a při pohledu do nákupního koše a vyčíslení celkové ceny jsem omdlel.Asi si nejdříve vsadím sportku.Mirek

Miloslav Janoušek:
Pánové můj oblíbený dotaz pro ty co vlastní a nebo mají k dispozici co nejvíce norem a co je znají:není těch norem zbytečně a schválně mnoho? Viz např.diskuse o zásuvkách v truhlárně.Stač ily by snad dvě věty,buď 4P nebo 5P a ne několik si odporujících  norem.
P.S.Do názvu diskuse bych dal vykřičník místo otazníku.

Hynek Bureš:
Něco malinko pro kompenzaci: Netisknutelná verze PDF normy z ČSNI lze snadno odblokovat programem Advanced PDF Password Recovery (ADPDFR). Je to ale ilegání. Ty trapné hlavičky s nacionáli držitele licence na každé stránce lze zlikvidovat Acrobatem. To už je ale pracnější a rovněž ilegální.

Vzhledem k tomu, že bych byl ochoten platit cca. 1/3 stávajících cen, uvítám případnou iniciativu elektronického sdílení norem s kolegy v uzavřené skupině (např. ftp přes login).

Předem odmítám námitky autorů norem a lidí okolo: NIC Z VÝŠE UVEDENÉHO JSEM NEREALIZOVAL A NIKOHO K TOMU NENABÁDÁM.

Jarda Strycek:
Náklady na elektronickou distribuci? Skenování? Vždyť dneska snad už už nikdo nesází matrice a nerozmetává štočky. Vše se připravuje elektronicky, tak jaké vícenáklady či drahota v případě elektronické distribuce ... a za převzetí a přípravu se myslím platí ze státního rozpočtu prostřednictví m příslušného ministerstva a platů jeho pracovníků. Takže elektronicky zdarma nebo tištěné za cenu nákladů na tisk, protože už jsem na to ze svých daní přispěl.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana