Co doporučíte za kabel pro byt v panelovém domě?

<< < (5/7) > >>

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  23.05.2014, 10:16

Jardo mýlíš se, na tento článek navazuje 7.5.1.,  takže zjednodušeně řečeno "kolik fází do elměru, tolik fází z něho".

souhlas  (jednicka)

Jak už jsem psal. Každé jiné řešení je krátkozraké a poloviční. Zdánlivá úspora z ceny kabelu, je směšná a nevyváží možné pozdější problémy.

ACEOF ACES:
Kde pro byt v panelovém domě rozdělit vodič PEN na PE a N a jak uzemnit tento bod rozdělení?

Jan Franěk:
Už na svorce za elektroměrem. TO, že je toto místo žádoucí uzemnit, je každému asi jasné. ALe chtít tento požadavek naplnit v paneláku, je dost mímo. Nemyslíte? Nehledal bych v tom zas tak velkou vědu.

JInak máte několik příkladů správného rozdělení vodiče PEN v ČSN 33 2000-5-54, ed.3, čl.543.4.3, i s vyobrazením pár obrázků/příkladů. Podle mě je nejlepší a nejpřehlednějš í řešení na obrázku č.54.1c.,  tedy v třetím případě.

Marek Laube:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  22.05.2014, 15:56

Pokud je ER osazen svorkovnicí, tak nemusí. Podmínka platí pro svorkovnici na elektroměru.

Stále nějak nechápu  význam té podmínky. Když jsem si několikrát pročítal 33 2130 ed. 2, tak dle dvou článků mi to nejde dohromady.
V příloze D jsou uvedeny minimální průřezy bytů A-6 mm²a B-10 mm² CU.

ACEOF ACES:
Citace: Jan Franěk  23.05.2014, 14:15

Už na svorce za elektroměrem. TO, že je toto místo žádoucí uzemnit, je každému asi jasné. ALe chtít tento požadavek naplnit v paneláku, je dost mímo. Nemyslíte? Nehledal bych v tom zas tak velkou vědu.

JInak máte několik příkladů správného rozdělení vodiče PEN v ČSN 33 2000-5-54, ed.3, čl.543.4.3, i s vyobrazením pár obrázků/příkladů. Podle mě je nejlepší a nejpřehlednějš í řešení na obrázku č.54.1c.,  tedy v třetím případě.

Provede se rekonstrukce elektroinstala ce v bytě, aby byla v pořádku a bezpečná, ale nakonec to může být k ničemu, protože vodič PEN v panelovém domě mimo byt může být ve špatném stavu.
Proto jsem se ptal:
Citace: ACEOF ACES  23.05.2014, 12:20

Kde pro byt v panelovém domě rozdělit vodič PEN na PE a N a jak uzemnit tento bod rozdělení?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana