Jaká je běžná spotřeba společných prostorů v panelovém domě?
David Hruda:
Citace: Martin_Vašíček 28.04.2014, 18:29
Přesně jak psal p. Rotrekl. Špatně to není, ale pokud bych si napojil zásuvku z této fáze, mohl bych ji používat třeba právě na pračku a prát vždy v NT a spotřeba se pěkně rozúčtovala mezi všechny nájemníky....
A pokud je tato fáze jištěna jističem 2A, asi byste toho moc nenapral...
Martin Novák:
Pokud je tam predavaci stanice TUV s vymenikem, tak je tam temer s jistotou cirkulacni cerpadlo pro TUV a taky dalsi elektronika, ridici system, pohony, servoventily. Ve vysledku si takova predavaci stanice cucne klidne i pul kilowattu. A pokud se nejakemu praseti od dodavatele tepla nechtelo zrizovat merici misto, rozvadec vlastni spotreby baraku byl silnym pokusenim... Sel bych po teto stope a chtel exkurzi do te predavaci stanice. Predavaci stanice TUV pro barak velikosti vaseho by mohla mit rocni spotrebu 3-5 tisic kWh...
P.S. V priloze je priklad, jak takova predavaci stanice muze vypadat.
Michal Šenkýř:
Setkal jsem se s případem, kdy byty v přízemí měly provrtané díry do sklepa a prodlužkami napájeli ze společných rozvodů většinu domácnosti.
Jestli máte detailní rozúčtování, zkuste se zaměřit na byty nad sklepy. I když jsem i viděl protažené prodlužky stoupačkami třeba do třetího patra.
Martin_Vašíček:
Citace: David Hruda 28.04.2014, 18:46
A pokud je tato fáze jištěna jističem 2A, asi byste toho moc nenapral...
to sice ne, ale kdyby tam byl 10A mohlo by mi to táhnout klidně bojler a zaplatil bych krásně 1/6 ceny
Sedlák Martin:
(poklona) při správě domu, kde je 27 bytů, sazba c01 PRE, 7 pater, výtah všude led osvětlení, router, bez tuv a stejně jsme na cca 15 000 ročně. A nemyslím si, že bych našel černý odběr.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana