Víte proč zrušili 34 1390 a v čem je 62 305 lepší?
zerotest:
Celkem jsem se zděsil, že zdejší , ,odborníci'' by zrušili revize (a asi jakoukoliv kontrolu-ověření stavu). Svědčí o tom, že vůbec neví, k čemu slouží revize. Většina výplodů, které jsou uvedeny jako důvody proč revize zrušit, tak jsou u revizí jen okrajové a ten zbytek se týká sice revizí, ale to že je někdo něco nedodržuje, tak určitě taky není důvod ke zpochybňování revizí.
Revize hromosvodu se dělá dle souboru ČSN EN 62 305 v platném znění a s ohledem na ČSN 34 1390, dle které bylo zařízení zprovozněno. Tedy u hromosvodu doplníme, že jde o vnější část LPS a vnitřní část tvoří HOP případně SPD. V RZ musí být zmínka, že jde o ochranu, která odpovídá době jejího vzniku, a proto dnešní citlivá elektronická zařízení nemusí být dostatečně chráněná.
Revize určitě neslouží k určování a vyhodnocování rizika ani podobným projekčním činnostem a není mi jasné, jak k takovému závěru někdo došel. Revizní zpráva je potom důležitý doklad o stavu zařízení - nic víc a nic míň. U RZ je hloupé právě to, že laik a úředník ji přeceňuje a odborník podceňuje, až zlehčuje.
To, že někdo něco nedělá nebo neumí, jak mu ukládají zákony, normy…, tak určitě není relevantní důvod k jakémukoliv zpochybňování revizí a revizních zpráv jako takových.
Kamil Novák:
Citace: zerotest 30.04.2014, 10:12
Revize určitě neslouží k určování a vyhodnocování rizika ani podobným projekčním činnostem a není mi jasné, jak k takovému závěru někdo došel.
Přesně tak! (jednicka)
Jan Hájek:
Citace: zerotest 30.04.2014, 10:12
U RZ je hloupé právě to, že laik a úředník ji přeceňuje a odborník podceňuje, až zlehčuje.
(jednicka)
Milan Hudec:
RZ by mne coby laika měla informovat o tom, zdali je můj domeček bezpečný k obývání s ohledem na přijatelná rizika v době provádění revize, takže závěr, ve smyslu "ochrana odpovídá době realizace a dráty nejsou zrezlé" je mě na kočku, toho se dovtípím i sám.
zerotest:
To:Milan Hudec
, ,dráty nejsou zrezlé" vy máte doma železné dráty? A opravdu je měníte, vždycky když se dovtípíte, že jsou zrezlé?
A opravdu se dovtípíte, že máte třeba nevyhovující izolační stav elektroinstala ce a hrozí riziko požáru? Tak to jste asi jasnovidec a revizní zpráva je vám opravdu úplně k ničemu a to i jako odborníkovi. A ostatním lze jen doporučit, aby si nechali ověřit bezpečnost svých elektrických zařízení třeba revizí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana