Víte proč zrušili 34 1390 a v čem je 62 305 lepší?

<< < (8/10) > >>

Jiří Schwarz:
Kdo se někdy setkal s tím, jak se rozhoduje o investicích, jaké jsou různé lobistické zájmy, jak je přidělení investice vázáno na něco nebo někoho, ani se nemůže divit tomu, že hasiči dostanu nový hromosvod, který si "někdo" prosadil v provedení, které se nám logicky nelíbí.
V této společnosti vůbec nejde o odborné stanovisko, vůbec nejde o to, kdo má pravdu.
Kdo má moc, má pravdu!
Kdo má peníze, má moc!!
Kdo má peníze, zaplatí si svoji "pravdu",  která mu přinese další peníze!!

Jan Franěk:
Citace: František Šohajda  28.04.2014, 08:38

A co by jste řekli na to, že hasiči mají na svém "domě" ESE bambuli?? ;D

TAky jsem to už viděl. JDe o vítězství papíru s razítkem, nad  (poklona)  rozumem. Mnoha lidem „stačí“,  když mají na něco jen ten papír. Oni nejsou odborníci, ale laici a pokud jim odborník provede kladnou revizi, je to podle nich v pořádku.

Když si to pak pročtete papír od TIČRu, který „schvaluje“ ESE bambule, tak zjistíte, že jde pouze o jeho montáž, ne funkci. Zajímalo by mě, jak by se na to díval právník. Ať má provozovatel papír jaký chce, stejně za vše odpovídá provozovatel. Nebo se mýlím?
Smutné je to, že praxe  nám nedává moc příkladů (jestli vůbec nějaký) kdy jsou za podobné šlendriány, uděleny jakékoliv tresty. Nebo o podobném případu víte?

Jan Palička:
Citace: Jan Franěk  29.04.2014, 05:53

TAky jsem to už viděl. JDe o vítězství papíru s razítkem, nad  (poklona)  rozumem. Mnoha lidem „stačí“,  když mají na něco jen ten papír. Oni nejsou odborníci, ale laici a pokud jim odborník provede kladnou revizi, je to podle nich v pořádku.

Pokud jim odborník provede KLADNOU revizi a dá pod ní kulaté razítko, JE to v pořádku. Chyba je u odborníka, ne u laika.  Laik se nazývá laikem proto, že o problému nic neví, a proto si na problém má najmout odborníka, který mu má příslušnou část stavby řádně provést a vystavit mu "dobrozdání",  že je řádně provedena.
Pokud odborník provede práci neřádně, pak je chyba na něm. A pokud odborník vyššího formátu (revizní technik) ví, že práce byla provedena neřádně nebo neodborníkem, a vystaví "dobrozdání",  že řádně, pak se dopouští podvodu.....
Ty ESE hromosvody kterých je plné jiné vlákno taky nemontoval generální ředitel nebo šéf investičního odboru.....ale asi ani zedník.......

Jan Hájek:
Citace: Jan Palička  29.04.2014, 09:56

Pokud jim odborník provede KLADNOU revizi a dá pod ní kulaté razítko, JE to v pořádku. Chyba je u odborníka, ne u laika. 

Pokud laik střídá revizní techniky, než narazí na toho co neodmítne napsat kladnou, nemohu to nazvat pouze chybou odborníka.

Připomíná mi to situaci, kdy mi tlustí lidé přeposílají maily o blahodárném působení cukru, špeku nebo koly.

Jan Palička:
Citace: Jan Hájek  29.04.2014, 17:01

Pokud laik střídá revizní techniky, než narazí na toho co neodmítne napsat kladnou, nemohu to nazvat pouze chybou odborníka.

Rozlišujme: klient potřebuje revizi, revizák ji vydává, ergo je v silnějším postavení. Pokud laik u všech revizních techniků narazí, vzdá to.  Pokud ovšem bude vědět, že "Venca" napíše revizi za flašku, rád za ním zajde..
Pokud člověk ví, že policista přijme "odměnu" místo pokuty, a pokud ho "odměna" vyjde bodově nebo finančně levněji, tak to zkusí zrealizovat. Zkuste to v Německu a z maléru nevyjdete....

To je ale problém celé téhle země, nejen v revizich a nejen elektro...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana