Jaký kabel použít pro připojení garáže od elektroměrového rozvaděče?

<< < (9/9)

Václav Třetí:
Co chcete vyřešit redukcí ze zásuvky 400V, když je celý přívod slabý, takže i pro tu třífázovou zásuvku?
Je to slabé i na ten vysavač, při jeho zapnutí bude proudový ráz motoru způsobovat bliknutí žárovek, při zapojení invertorové svářečky budete mít v době sváření (pokud to bude vůbec svářet, invertory jsou potvora) ze světel barevnou hudbu bez barev, zářivkové osvětlení bude možná i zhasínat.

Citace: Robert Heidinger  28.01.2016, 08:34

Nejde vytáhnout z té 400 V zásuvky silnějších 230 V ? Myslím jako že by se použili 2 fáze a nulák ? Garáž má i vlastní zemnící pásek kolem základu . Nedá se toho nějak využít ,  nebo je to blbost ?

Jak to myslíte? Spojit dvě fáze paralelně - to uděláte zkrat mezi vodiči ve kterých je 400V a bude pěkný ohňostroj! Zapojit jednofázové spotřebiče mezi dvě fáze - to je zničíte, pustíte do nich 400V, což nevydrží.

Vyměňte kabel a tomu šikulovi pěkně poděkujte.

Robert Heidinger:
Jak to myslíte? Spojit dvě fáze paralelně - to uděláte zkrat mezi vodiči ve kterých je 400V a bude pěkný ohňostroj! Zapojit jednofázové spotřebiče mezi dvě fáze - to je zničíte, pustíte do nich 400V, což nevydrží.

Myslel jsem jednu fázi posílit o ten 5 kablík už u přívodu od hodin a posílit v garáži nulák ..
 Ale asi jsou ty snahy koukám marné .. je to zase šmudlání a to nemám rád . Jen to zkouším tu blbost s kabelem obejít ..
 Díky ..

ACEOF ACES:
Podle mého názoru, v tomto případě (přívodní kabel CYKY 5x2,5 dlouhý 80m) je možné svařovat svařovacím zařízením, které je určené pro připojení do zásuvky 230V, svařovacím proudem asi do 60A. Pokud je potřeba větší svařovací proud, tak se musí použít svařovací zařízení určené k připojení do zásuvky 400V.

ACEOF ACES:
Omlouvám se udělal jsem chybu místo 60A mělo být 90A, tj.
Citace: ACEOF ACES  28.01.2016, 13:31

Podle mého názoru, v tomto případě (přívodní kabel CYKY 5x2,5 dlouhý 80m) je možné svařovat svařovacím zařízením, které je určené pro připojení do zásuvky 230V, svařovacím proudem asi do 90A. Pokud je potřeba větší svařovací proud, tak se musí použít svařovací zařízení určené k připojení do zásuvky 400V.

90A není z důvodu, že by svařovací invertor na přívodním kabelu CYKY 5x2,5, dlouhém 80metrů, nebyl schopný dodat větší svařovací proud, ale z důvodu velkého kolísání napětí v instalaci připojené na konci tohoto přívodního kabelu, které by mohlo způsobit poškození spotřebičů nebo osvětlení, zapnutých při svařování svařovacím invertorem určeným pro připojení do zásuvky 230V. A to ve všech fázích proti N.

Robert Heidinger:
 . Tak 90 A je už docela dobré .. Mám i CO čko s max 80 A  . Invertor na max proud 200 A si asi stejně kvůli zásuvkám co jsou na max 16 A není možno využít .. I když .. Když mi stavební firma svařovala konstrukci invertorem ,  tak se použila prodlužovačka 1,5 mm lanko 2x napojená a svářečka byla schopná jet na 150 A ..))  Nebyla ale jiná volba .. a je jasné že z prodlužovaček byl i tak trochu topný kabel ..
 Pomohlo by trochu zkrácení přívodu 5 x 2,5 z 80 metrů na 60 metrů  ? Kolik Ampér by bylo pro vedení ještě bezpečných ?Mohl bych to možná udělat . Výměnu kabelu jsem vzdal ,  tak alespoň budu vědět co si dovolit ..
  (poklona)  .

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana