Jaký kabel použít pro připojení garáže od elektroměrového rozvaděče?

<< < (8/9) > >>

Robert Heidinger:
Chránička je 40/32 tam se vejde cokoliv ..ale .. Problém je že končí v základu a dál je jen asi v 20 mm husím krku  a už v sádře ve zdi .. Už to nevyměním a asi by se divil proč se mu v tom já neodborník hrabu ...  Čistě teoreticky tedy, když už je to tak / tedy zmršené /,  jaké max jističe a možné zatížení ,aby to vydrželo ? Alespoň toto si pohlídám ,  když už jsem tu s dotazem v podstatě pozdě / věřil jsem že to má dobře ,  když se s tím živí  :-\ /
 Je tu možnost ,  že tu a tam budu něco svařovat invertorem na 220V o výkonu 40- 250A a trafosvářečky na 380V .. Ta asi bude v pohodě ale invertoru na jedné fázi se bojím ,  Vidím to tak na půlku výkonu ? ... Jinak jen světla ,  vrtačka ,  tak max 2000 W na el přitopení ..
 No a nebo to prostě i s potížemi / ach jo / nějak protáhnu alespoň s tím 5 x 4 ...

ACEOF ACES:
Pro kabel CYKY 5x2,5, délka 80m, bych to viděl např. takto:

Na začátek kabelu:
 - jistič třífázový C16A, nechránit chráničem.

Na konec kabelu (garáž):
 - hlavní vypínač
 - jističe světla  B6A
 - proudový chránič IΔn 30mA
 - jističe zásuvky C13A, chráněné tím proudovým chráničem.

Robert Heidinger:
Diky za info a odpovědi ,  všem . Moc jste mě tedy nepotěšili .. Je to slabé skoro i na vysavač ... Ach jo . Jsem zvyklý dělat všechno pořádně s rezervou ,  proč takový nemohl být i doporučený eletrikář ..
 Snad když vidí 80 metrů v zemi a garáž s dílnou a je řemeslník ,  takovou botu by udělat neměl ..
  Napadlo mě ještě kvůli tomu Invertoru / nic silnějšího tam v provozu nebude / Nejde vytáhnout z té 400 V zásuvky silnějších 230 V ? Myslím jako že by se použili 2 fáze a nulák ? Garáž má i vlastní zemnící pásek kolem základu . Nedá se toho nějak využít ,  nebo je to blbost ?
 Pořád mám snahu přívod neměnit ,no .. :-X

PetrBaned:
technické výpočty a odborné vysvětlení bych nechal na zdejších odbornících, kteří vám vše vysvětlí v číslech.
  Ale jednoduše se dá říct, že na té délce a průřezu kabelu, se na konci moc zázraků dělat nedá. Pominu li ztráty na té délce, tak mám obavy že při použití těch strojů se z toho přívodníko kabelu stane topný kabel.
  Opravdu bych vážně uvažoval o protažení toho kabelu 4x6. Možná zde bude reakce že by to měl být min. průřez 10 ale domnívám se že se nejedná o hl. přívod v pravém slova smyslu. Tak že v rámci odběrného místa by to neměl být problém, v případě že se to provede s potřebným přizeměním atd.

Robert Heidinger:
Dobrá den .
 Píšete kabel 4x6 ,  proč mi koupil 5x2,5 ,  proč ne 4x2,5 když už tak blbě ..? Ten jeden vodič navíc by se nedal použít na posili alespoň jedné zásuvky ? Také mě napadlo ,  že dostupné zásuvky na 230 V mají maximálně stejně jen 16 A ,  na ten invertor by to taky mohl být problém / to mě napadá ,  kde jsem byl po dílnách ,  že to mnoho lidí vůbec neřeší .... píchnou to do čehokoliv ve zdi ../
 Pořád mě drží ta myšlenka redukce ze zásuvky 400V ..? Jímá mě hrůza při pomyšlení že budu zase tahat 80m kabelu a sekat novou zeď a starou na druhém konci  (zle)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana