Jak se vám líbí ochrana kabelu prostřednictvím PVC trubky v chodníku?
MilanT:
To je právě případ kdě někdo nepřemýšlí. Stačí až napadne sníh a někdo vezme hrablo či lopatu na vyhazování sněhu a chránička kabelu bude KO. Ani raděj nepřemýšlím co by nastalo, kdyby tam nastoupilo UNCčko, jak ho někde mají na vyhrnování sněhu.
Jiří_Hrubý:
Citace: David Hruda 21.04.2014, 19:11
Já bych viděl tuto variantu:
Vedoucí údržby ing. MBA řekne zaměstnanci: udělejte, co je potřeba a to tak, tak a tak, prostě jak se má.
Franta přijede, zjistí, že půlku materiálu zapomněl, a hlavně, jemu přece nebude nějakej blbej inženýrek říkat, co má dělat, když to dělá už třicet let a ví to nejlíp, protože chlapi v hospodě řikali, že je to dobře.
Bohužel, ne jednou jsem se setkal s opačnou situací. Například- Údržba dala požadavek na materiál k rozšíření rozvodů. V jednom případu hliníkové trubky a CYKY2,5. Ing nákupčí dodal plastovou trubku a CYKYLo 1,5, protože je to taky kabel a taky měděnej a o dost levnějšía navíc bude pochválen za úsporu a dostane odměny. Elektroúdržbář už vycepovaný ani neprotestuje a práci odvede. Že mechanická ochrana neexistuje a na konci nefunguje svářečka, už není jeho starost, on přeci dělal jen to, co dostal nařízeno a s tím, co dostal nafasováno. A mohl bych pokračovat docela dlouho...
Profesní čest musí ustoupit potřebě výplaty, holt ne každý dělá na sebe, aby si mohl vybírat, respektive podobná zvěrstva odmítat.
Martin Novák:
Citace: David Hruda 21.04.2014, 19:11
Já bych viděl tuto variantu:
Vedoucí údržby ing. MBA řekne zaměstnanci: udělejte, co je potřeba a to tak, tak a tak, prostě jak se má.
Franta přijede, zjistí, že půlku materiálu zapomněl, a hlavně, jemu přece nebude nějakej blbej inženýrek říkat, co má dělat, když to dělá už třicet let a ví to nejlíp, protože chlapi v hospodě řikali, že je to dobře.
Osobne znam spise variantu, ze udrzbar Franta sedne a sepise co potrebuje - CYKY 3x2,5, pancerovou chranicku, montazni podlozku pod svetlo, drzaky na chranicku... ... ... Pak prijde zminovanej MBA (mladej, blbej, arogantnej) a zamestnanec se dovi neco na styl "Tak Franto, nevymyslej voloviny, tohle cos napsal bude stat nejmin dve tisicovky, s tim mne sefove vyhodi. Laskave to udelej tak, aby ses vlezl do petistovky, tady mas penize na material a vic ode mne nechtej...". MBA si strici dalsi petistovku do kapsy a Franta dela co muze, aby nedoplacel ze svyho...
Jirka Š. Svejkovský:
Dělají to i elektrikáři na volné noze. Ve snaze o minimální náklady vymyslí podobný bastl. Je spokojený, vyhrál výběrko a zákazník ušetřil. Příště vyhraje znova.
Lukáš Rotrekl:
Až na výjimky to dělají všichni.... Není rozdíl malá velká firma, ičař, údržbář, ...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana