Je vám jasná "ochrana v síti TN"?
Milan Hudec:
A aby to nebylo tak jednoduché, přidám situaci, kdy nevychází smyčka a typ instalace vyžaduje navíc PCH 30mA, může být použit jeden, či dva v serii?
František Šohajda:
Citace: Milan Hudec 04.04.2014, 15:30
A aby to nebylo tak jednoduché, přidám situaci, kdy nevychází smyčka a typ instalace vyžaduje navíc PCH 30mA, může být použit jeden, či dva v serii?
Klidně i deset za sebou!
Z principu funkce chrániče je to jedno!! (dance) (dance)
Milan Hudec:
Pro odpojení od zdroje a pro doplňkovou ochranu může být jeden a ten samý?
Marek Laube:
I já bych se přidal k tématu, jelikož to nějak nemůžu pochopit. Otázka: když v síti TN "nevyjde" impedance ochr. smyčky, co proto uděláte ? Odpověď má znít, provede se doplňující pospojování. Když pominu například...7-701 ed. 2 koupelny apod., tak mi zůstávají k doplňujícímu pospojování el. spotřebiče v dosahu rukou. Potud to chápu, ale ono pospojování při nevyhovující impedanci ? Jedná se samozřejmě o jištění jističi, pojistkami.
Jiří Schwarz:
Citace: Marek Laube 04.04.2014, 20:24
... Potud to chápu, ale ono pospojování při nevyhovující impedanci ? ...
Studujte, kolego, je to jedna ze základních věcí kolem ochrany před NDN:
Když se mi prorazí živá část spotřebiče na kostru, která je v základním stavu neživou částí, je třeba, aby impedance vypínací smyčky byla tak malá, aby proud, který projde, byl tak velký, že s nějakou rezervou dojde k reakci nadproudového ochranného prvku.
Pokud ne, pak se může dotykové napětí na "kostře" spotřebiče pohybovat na nebezpečných hodnotách.
Když nejde dosáhnout poměru impedance a proudu tak, aby "mě to spolehlivě vypadlo", mohu o pevně připojených spotřebičů dotáhnout pospojování s takovými parametry, aby při průchodu zkratového proudu nebylo na chráněné neživé části dotykové napětí vyšší než 50V (proti zemi).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana