Je vám jasná "ochrana v síti TN"?
Marek Laube:
To Schwarz: jo, jo, to co jste napsal plně chápu, ale asi jsem to já napsal špatně. :-\
Zeptám se jinak, co když mi "nevyjde" impedance například v poslední zásuvce v ložnici ? Tam už se asi musejí hledat jiné příčiny, že ? Přechodové odpory ve svorkách, průřezy vodičů atd. Prostě já vidím pospojování v koupelně, v dílně u spotřebičů apod.
Milan Hudec:
Jirko a když tam dotáhnu onen ochranný vodič, tak jsem stále v TN, nebo v TT, uznávám zákeřnost dotazu (dance)
Jiří Schwarz:
Pokud vede ten ochranný vodič pro pospojování z rozvaděče, nevidím v tom proč bych měl být v TT, to by pořád mělo být TN.
Kdybych tam neměl ochranný vodič s rozvaděče, ale měl tam nějaký "místní zemnič", pak by to bylo TT.
A když mám telefonní ústřednu, kde mám vlastní uzemnění spojené na centrální zemnicí sběrnici a mám k tomu připojen i PE potenciál z rozvaděče, je to TN nebo TT nebo nějaký paskvil?
Lubomír Jindra:
Citace: Jiří Schwarz 04.04.2014, 10:31
Tak já se přiznám, že mě tak docela není jasná jedna věc.
A ta nejasnost spočívá v tom, jestli pak mám ten chránič považovat za doplňkovou ochranu nebo za základní ochranu.
A pokud za základní, není to trochu riziko, když by základní ochrana byla závislá na tom, že pravidelnými zkouškami udržuji ochranný prvek ve stavu, kdy má předepsané a definované parametry?
Proudový chránič:
z hlediska doplňkové ochrany citlivost 30mAz hlediska základní ochrany, případný zkrat L na neživou část (PE) bude v naprosté většině proud tak velký, že bych se nereakce netestovaného RCD nebál
Petr M:
Citace: Jiří Schwarz 04.04.2014, 22:25
A když mám telefonní ústřednu, kde mám vlastní uzemnění spojené na centrální zemnicí sběrnici a mám k tomu připojen i PE potenciál z rozvaděče, je to TN nebo TT nebo nějaký paskvil?
Pokud ten PE pokračuje na střed trafa jako PEN, tak jednoznačně TN. Už z definice - drátem připojený střed zdroje na ochranu a spojený se zemí. V tom případě dojde jenom k přizemnění TN, což je nejenom v pořádku, ale i žádoucí. ím víc zemničů, tím menší impedance do země a lepší ochrana...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana