Jak řešíte vnitřní ochranu v souladu s aktivním hromosvodem vy?

<< < (4/11) > >>

Milan Hudec:
Kdyby fungoval, tak se jím vybavené budovy začnou naklánět na stranu jeho uzemnění vlivem změn v podloží při tak velké frekvenci odvedené energie ze širého okolí.
Co se týká legislativy, jste zkušený člověk a jistě tušíte, že .............. ...

František Šohajda:
 ;D ;D ;D ;D ;D
Kolego ,  tušit znamená neznat a tápat!! :-\     (dance) (dance)

Milan Hudec:
Vaše kleště jsem sice neviděl, nicméně aproximuji, že nějaké máte (dance)

Jan Franěk:
Přiznávám se, že jsem to jednou řešit chtěl. Ale když jsem volal "projektantovi"toho zázraku, tak mě poslal do ... . Vůbec ho to nezajímá. On dělá pouze ESE a nic víc. Nějaká koordinace? NA to kašle. To je prý můj problém. Výsledek? První oprava elektroniky stála loni v létě cca 35TisKč.
Dodávám jenom. Uvidíme, jak to dopadne letos.

Pro mě jasná fakta a důkaz o tom, jak to nemá vypadat a jak se to nemá řešit.

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk  03.04.2014, 19:36

...Uvidíme, jak to dopadne letos.
...

Už jsi  objednal na Spojku nějakou přiměřeně velkou bouřku ve vhodné vzdálenosti, aby se dala zkoumat, pozorovat a nemusel se přitom řešit hromosvod "nad opékajícím se masem"...

Šikovnou prezentací by se dalo ledacos "obchodně zneužít".
Honza H. si možná vzpomene na aktivní hlavici na objektu jisté "prodejny automobilů".
Propagátor aktiváku by mohl pravdivě uvádět, že za dobu, co tam mají hlavici, neměli problém se škodami po zásahu bleskem.
Odpůrci aktiváku by mohli tvrdit, že nebyl prokázán žádný zásah objektu bleskem a i kdyby si ho blesk vybral, taková kovová "kostka",  dobře uzemněná, zvládne blesk i bez aktivní hlavice.

Kdo má pravdu? Asi oba.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana