Neodporuje něčemu světlo připojené do zásuvky ?

(1/5) > >>

doctor:

Nevadí něčemu že mám svítidlo připojené přes zásuvku ?

svítidlo jsem připojil na stávající okruh ale když jsem "šel po kabelu" zjistil jsem že je připojen k zásuvce "na hulváta",  zásuvky mají proudový chránič a svítidlo je připojené i na "ten zelenožlutej".

P.S. stávající světelný okruh se bude do cca 2 měsíců předělávat, jen mě zajímá zda nedostanu pecku nebo nevyhořím?

Jiří Schwarz:
Citace: doctor  07.03.2014, 18:27

...jen mě zajímá zda nedostanu pecku nebo nevyhořím?

Po přečtení příspěvku mám strach, že i to by se mohlo stát!

Záleží na použitém kabelu, jeho uložení, na jištění, použitých svorkách, vypínači,... jestli je to dobře nebo je to špatně a jak moc...

Marek Laube:
To doctor:
Nezlobte se, ale já kdybych měl takový strach, o jakém píšete, tak bych nečekal u internetu až mě "kopne" elektrika, ale už bych si zavolal elektrikáře na kontrolu !

Ludvík Kubík:
Pokud se bude rekonstrukce elektroinstala ce provádět do dvou měsíců, tak bych doporučoval, aby to posoudil odborník, kterého jste si pro rekonstrukci vybral. Z podstaty dotazu nepředpokládám, že byste se toho zhostil sám.

Tomáš Žabka:
S popisu mě není úplně jasné jak to máte zapojené, ale co se týče osvětlení mezi zásuvkami, hlavní problém mimo už zmíněné, vidím v tom, že většina vypínačů je na 10A a zásuvkové okruhy se odjišťují 16A, takže hrozí destrukce vypínače při přetížení. když se to udělá obráceně, zásuvky se zapojí mezi světla odjištěný 10A je to taky nešťastný řešení, ale aspoň bezpečný.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana