Je chybný predlžovák, alebo chybná zásuvka?
Vladimír Rybár:
Chcem sa teda opýtať. Kedže tento poľský nepodarok je zlý, ako zistím ktorý predlžovák je kvalitný? Je mi jasné že v nemenovaných obchodných reťazcoch kde je pod cedulou totálny výpredaj za pár centov asi nieje kvalitný ... Ako mám teda postupovať pri kúpe kvalitného ? Budem ho kupovať v obchode s elektroinštalá ciou. Ale ako zistím že ktorý je kvalitný ? Aj v takýchto obchodoch môžu predávať takéto predlžováky predsa...
A čo sa týka toho iskrenia, už som dohodnutý s revíznym technikom , ktorý príde spraviť kontrolné merania. Avšak predtým skúsim podoťahovať všetky spoje v zásuvkách a el. krabiciach... Naposledy boli doťahované tak 2 roky dozadu, a predsalen hliník tečie a láme sa ...
Miroslav Minařík:
Citace: Hugo K. 01.03.2014, 22:00
Já bych se Číňanů zastal.
Pokud zadavatel (nemusí jít vždy o neznámou značku) dá na výrobek 2 eura, vyrobí kvalitu takovou.
Pokud jedno euro, vyrobí kvalitu makovou.
Přesně tak. Moje slova.
Číňan není žádný blbec.
Je to od nepaměti obchodník.
A jako správný obchodník dodá svému klientovi to, co on požaduje.
A je jedno zda je to zadavatel z CZ, SK, PL.
Pokud chce po Číňanovi "levnější, než nejlevnější", Číňan jen přikývne a jeho další otázka bude: "How many containers please?".
Na druhou stranu i takových shitů je občas potřeba. Moje oblíbené shity jsou zásuvky IKEA. Kupujuje pro připojení nabíječek spotřebičů typu mobilní telefon, tablet, laptop. Vždy takový shit někde zapomenu. Svou funkci v tomto případě plní a když ho ztratím, pomyslím si "inu byl to jen ...".
Kvalitní zásuvková pole bývaly zpravidla Made in Germany, ale co dnes znamená popis ... Samozřejmě stojí asi čtyřikrát víc.
Vladimír Rybár:
Ešte by som sa chcel opýtať...
Idem kontrolovať spoje v zásuvkách a inšt. krabiciach a aj v rozvodnej skrini. Oxid z hliníku dám dole ?šmirglom? a mám následne pri doťahovaní použiť kontaktnú pastu na hliník alebo je to nepotrebné ? Čo som sa dočítal pasta sa väčšinou používa do svoriek WAGO. WAGO svorky však v inštalácií zrejme isto nebudú.... Avšak môže sa vyskytnúť spoj Al - Cu a tam sa kvôli chemickým reakciám má používať pasta (posunutá zásuvka o meter káblom CYKY 3x2,5). Bod rozdelenia PEN na PE a N je zrejme priamo v zásuvke na kontaktoch... Viem že to je všetko nesprávne, avšak keď nám to doma robili, o elektrike som ešte moc nevedel.... A ide mi o to dostať elektroinštalá ciu do čo najlepšieho možného stavu až do kompletnej rekonštrukcie v najbližšej dobe.
Jiří Schwarz:
Citace: Vladimír Rybár 04.03.2014, 17:28
... Oxid z hliníku dám dole ?šmirglom? ...
Zdrsněný oškrabaný povrch bude asi oxidovat ještě více, "šmirgl" bych rozhodně nedoporučoval!
Myslím si, že kdybych neměl řidičák, asi bych se veřejně neptal, když pojedu autem, jestli tam musím dát benzín nebo i něco jiného...
Jiří_Hrubý:
Oškrábáním zoxidovaného hliníku zmenšíte i průřez. Konce zoxidovaných vodičů bývají většinou i vyhřáté. Pokud máte věnečky a budete z nich vodiče odpojovat, v případě hliníku je nejlepší zasvorkovanou část úplně odstřihnout a připojit zdravý vodič. Nejlépe do WAGO s pastou. Pokud na věneček, můžete vodič jemně potřít kontaktní vazelínou.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana