Může nějaká porucha elektroinstalace zdvojnásobit celkový odběr?
Petr M:
Pozor i na to PC. V tomhleje to potvora zákeřná. Stačí upgrade hardware a odběr jde nahohru... Zažil jsem, že po přidání grafické karty a vypnutí integrované grafiky už to nezvládl 350W zdroj... A projeví se i přidání disku,...
A vím i o případu, že skrz elektroměr jeden známý "nakupoval" bitcoiny. Příkon herního PC měl nějakých 320W při zatížení, používal je cca 3-4h denně na xichtknížku, hry a filmy. Ale to nezatíží procesor a grafiku naplno, takže odběr mohl být kolem 250W. To vycházelo 0.25*3.5*365=320kWh. Když začal s miningem BTC,vytížil procesor naplno a nechával to běžet non-stop. 0.32*24*365=2803kWh. Narostlo to o cca 2500kWh Pak se celkem divil, až došel účet za elektriku... Prý se nic nezměnilo... :D :D :D
Šnajdr Josef:
Já měl vadný kabel na zahradě, který občas vyhodil proud. chránič, při měření jsem zjistil, že tou závadou utíkalo 15mA pryč, od té doby nedám na chrániče dopusti:-)
Martin Novák:
Zazil jsem neco obdobneho par let zpatky u rodicu v baraku. Zahadne rostouci spotreba elektriky vyustila do nutnosti hledat vinnika. Bylo to jeste pred rekonstrukcii elektriky, takze barak v dvou vodicich bez chranice. Nakonec se ukazalo, ze vinnikem je kabel z baraku do kulny na naradi. Diky svodum v nespravne ulozenym a navlhlym kabelu se odber kabelu splhal az k 50W...
Štefan Beláň:
Citace: zzip 22.02.2014, 16:52
Zdravím
Děkuji za bleskové příspěvky.Po radách jsem nechal namontovat ještě jeden elektroměr a bohužel spotřeba stejná....
Je tu ještě jedna okolnost, která může zvýšit spotřebu. Je to rekonstrukce sítě nn, kdy mohlo dojít v distribuci k navýšení jmenovité hodnoty napětí. U starých rozvodů se napětí pohybovalo okolo 220-230V dnešní napětí sítí je cca 235V, a není výjimkou i 250V - stále v toleranci +/-10%.
František Šohajda:
Když si sám nevíte rady zavolejte elektrikáře poř. RT s MP a ať vám skontroluje instalaci..... IZO odpor napoví hodně o možném úniku elektřiny! (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana