Vyplatí se dvoutarif D25d a jaké jsou podmínky?

<< < (6/9) > >>

Pavel Horský:
Citace: Fuk Tomáš  14.02.2014, 00:27

Pevné připojení, nikoli na zásuvku.

Kde je uvedena tato podmínka?
Ptám se, protože jsem viděl nejednu instalaci el. konvertorů, které byly v celém domě zapojeny přes (blokované) zásuvky.

Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský  15.02.2014, 09:19

Kde je uvedena tato podmínka?
Ptám se, protože jsem viděl nejednu instalaci el. konvertorů, které byly v celém domě zapojeny přes (blokované) zásuvky.

Jako rejpal to rozvinu jiným směrem:
- budeme to považovat za zásuvku, která je využitá pro napájení speciálního zařízení a uznáme vyjímku podle "4-41, ed.2" že nemusí mít chránič?
- jak to připojíme? Dáme na originál kablík vidlici? Většina přímotopů se dělá ve třídě II. Co s "nezapojenou" svorkou pro PE?
- nebo tam dáme nový přívodní kabel? Ploché vidlice "pro lampičky" jsou pro proudy 2 nebo 2,5A, to je kolem 500W. Nebo tam dáme šňůru jako u elektrického nářadí? Ale pořád je to zákrok do výrobku.

Takže já bych nemluvil o podmínce, já bych to viděl z toho pohledu, že pro seriozní odborné řešení je to docela problém.

Michal Lužný:
Citace: Jiří Schwarz  15.02.2014, 14:14

Jako rejpal to rozvinu jiným směrem:
- budeme to považovat za zásuvku, která je využitá pro napájení speciálního zařízení a uznáme vyjímku podle "4-41, ed.2" že nemusí mít chránič?
- jak to připojíme? Dáme na originál kablík vidlici? Většina přímotopů se dělá ve třídě II. Co s "nezapojenou" svorkou pro PE?
- nebo tam dáme nový přívodní kabel? Ploché vidlice "pro lampičky" jsou pro proudy 2 nebo 2,5A, to je kolem 500W. Nebo tam dáme šňůru jako u elektrického nářadí? Ale pořád je to zákrok do výrobku.

Takže já bych nemluvil o podmínce, já bych to viděl z toho pohledu, že pro seriozní odborné řešení je to docela problém.

Co jsem zatím potkal přímotopy (hlavně Ecoflex) napojené přes zásuvky, byl ponechán původní kablík a na něj se zapojila vidlice. Kontakt PE holt zůstal (ve vidlici) nezapojený, pilotní vodič taktéž. Je fakt, že to bylo asi ve dvou případcech, jinak klasicky přes krabici.

Jiří Schwarz:
Citace: Michal Lužný  15.02.2014, 16:50

...Kontakt PE holt zůstal (ve vidlici) nezapojený, pilotní vodič taktéž. ...

Jsou borci, co ten ovládací vodič připojí. Kam? Tam, "kde je místo",  tedy na PEN. Pak to majitel přinese, že už mu to 2x "zhaslo celý byt, když si chtěl v koupelně přitopit. A přinesl to i s rozdvojkou, protože když to připojí bez ní, tak se nic neděje...

Michal Lužný:
Citace: Jiří Schwarz  15.02.2014, 21:38

Jsou borci, co ten ovládací vodič připojí. Kam? Tam, "kde je místo",  tedy na PEN. Pak to majitel přinese, že už mu to 2x "zhaslo celý byt, když si chtěl v koupelně přitopit. A přinesl to i s rozdvojkou, protože když to připojí bez ní, tak se nic neděje...

Jojo, pár kolegů už na stavbě přišlo s dotazem, kam s tím černým drátem. :D Ještěže se ptali dřív, než konali.  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana