Vyplatí se dvoutarif D25d a jaké jsou podmínky?
Pavel Horský:
Citace: Jiří Schwarz 15.02.2014, 14:14
Jako rejpal to rozvinu jiným směrem:
- budeme to považovat za zásuvku, která je využitá pro napájení speciálního zařízení a uznáme vyjímku podle "4-41, ed.2" že nemusí mít chránič?
- jak to připojíme? Dáme na originál kablík vidlici? Většina přímotopů se dělá ve třídě II. Co s "nezapojenou" svorkou pro PE?
- nebo tam dáme nový přívodní kabel? Ploché vidlice "pro lampičky" jsou pro proudy 2 nebo 2,5A, to je kolem 500W. Nebo tam dáme šňůru jako u elektrického nářadí? Ale pořád je to zákrok do výrobku.
Takže já bych nemluvil o podmínce, já bych to viděl z toho pohledu, že pro seriozní odborné řešení je to docela problém.
Jirko, máš bezesporu pravdu. Už jsem však viděl dost konvektorů, které byly vybaveny jak nožičkami tak křížem k zavěšení na zeď a orig. kabel s pevnou vidlicí na 230V pro tř.I. Jak je pak zapojen konvektor nezkoumám.
Takto vybavená byla horská chata jednoho klienta. Po zimní lyžařské sezóně panely jednoduše vytáhl ze zásuvky, sundal z kříže a odvezl domu do skladu, neboť o ně přes léto nechtěl přijít (chata byla vždy plně obsazena jen v zimní sezóně).
Já bych v tom problém neviděl, proto byl můj předešlý příspěvek s dotazem na to, kde je uvedena podmínka pevného připojení, jak uváděl kolega Fuk.
Jako rejpal si dotaz jen rozvedl jiným směrem, což mě uspokojilo asi jako sklenice vody po týdenní hladovce. Chtěl bych jasnou odpověď, o kteru se mohu opřít.
Jan Franěk:
Nemám rád podobná diskusní vlákna. :-[
Začíná to nevinným dotazem, jestli se něco vyplatí a pak se hledá jak to "ochcat", abych nemusel splnit stanovené podmínky, které mi "výhodu" poskytnou. To ukazuje na malost některých lidí, navíc jim ani nevadí, probírat to veřejně. Žádný stud. :-\
Né, že bych byl nějakým fandou distributorů a prodejců elektřiny, kteří vlastně jednostranně nastavují podmínky, ale jednou máme nějaká pravidla, která by jsme měli dodržovat. Vypadá to na národní sport. (zle)
Citace: Michal Lužný 15.02.2014, 22:35
Jojo, pár kolegů už na stavbě přišlo s dotazem, kam s tím černým drátem. :D Ještěže se ptali dřív, než konali. ;)
A pokud za mnou přijde kolega s podobným dotazem, snažím se poradit. Náš obor je velmi široký a každý se může pohybovat v jiném zaměření. Pro mě není ostuda přiznat si svůj limit a zeptat se na něco, co přesahuje moji běžnou činnost a tím pádem i znalosti. Pořád je co se učit. Nezatracoval bych to. Tedy pokud nejde o stále se opakujkující otázky ze základů elektrotechnik y.
Milan Hudec:
Instalovaných spotřebičů , lze dovodit, že bez zásuvek všeobecného použití, viz také výčet použitých norem v připojovacích podmínkách
Michal Lužný:
Citace: Jan Franěk 16.02.2014, 11:34
A pokud za mnou přijde kolega s podobným dotazem, snažím se poradit. Náš obor je velmi široký a každý se může pohybovat v jiném zaměření. Pro mě není ostuda přiznat si svůj limit a zeptat se na něco, co přesahuje moji běžnou činnost a tím pádem i znalosti. Pořád je co se učit. Nezatracoval bych to. Tedy pokud nejde o stále se opakujkující otázky ze základů elektrotechnik y.
Já je samozřejmě nezatracuji, oni mi zase poradili např. se zapojením DT, kde jsem tápal zase já. Jen jsem byl rád, že jsme v případě přímotopů předešli pyrotechnickým efektům.
Fuk Tomáš:
Citace: Milan Hudec 16.02.2014, 13:00
Instalovaných spotřebičů , lze dovodit, že bez zásuvek všeobecného použití, viz také výčet použitých norem v připojovacích podmínkách
Jj, celkem chápu RT, který odmítne přímotop zapojený do zásuvky považovat za instalované topidlo s blokovaným chodem v době VT (pro zapnutí i v době VT stačí přepíchnout jinam, což s použitím prodlužky zvládne i cvičená opice).
Kromě toho to považuji i za užitečné. Přímotopy v obydlí s dvoutarifem jsou určeny k trvalému provozu i bez přítomnosti obyvatel, a proto je více než vhodné pro ně použít spolehlivější a bezpečnější pevné připojení.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana