Proč mi trafíčko z televize vyhazuje jistič?
dolac:
A prečo ste vôbec zo spínaného zdroja toto trafo vyberal?
Prečo ste nepoužil zdroj ako taký? Ak sa nemýlim, je tam aj jeden výstup 12V, pričom sa dá toto napätie aj v nejakom menšom rozsahu ručne nastaviť pomocou odporového trimra. Ak by mal tento zdroj aj prúdové obmedzenie, tak by to mohla byť hotová jednoduchšia nabíjačka.
flightboy:
Abych řekl pravdu jsem naprostý laik a ani jsem nevěděl, že to celé je zdroj, nicméně jsem se chtěl něčemu přiučit a něco si pro dobrý pocit vyrobit.. :-[
No a když se tak blbě zeptám, co všehno bych s tím teda musel udělat, kdybych tam to trafko naletoval zpátky? Respektive trimry jsem tam našel dva, ale jde mi hlavně o to, kam zapojit 230V tak laicky vych si tipnul že asi na takový ten trojkolík co je u té dvojice velkých kondenzátorů, a výstup bych potom měl hledat někde na tom bílém slotu dole?
Václav Třetí:
Právě proto, že jste naprostý laik, tak s tím nic nedělejte, chcete snad mít na svědomí něčí úraz nebo dokonce smrt?
Elektrika není tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát po absolvování hodin fyziky na základní škole, umí zabíjet a zapalovat.
Ten zdroj z TV Rubín (myslím, že to byla C 381 D nebo C 280 D) umí být také docela zrádný a není určen k nabíjení akumulátorů, takže jakékoliv úpravy vám stejně nezajistí plnohodnotné nabíjení.
Milan Hudec:
Asi popudím hračičky, ale nevidím jediný důvod si tak technicky primitivní záležitost vyrábět na koleně.
Fuk Tomáš:
Zrovna nedávno jsem řešil, co se zdechlou UPSkou nevalných parametrů. Toho trafa uvnitř mi bylo tak líto ho vyhodit, že z toho vznikla nabíječka.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana